Almanya'da islam düşmanlığı artıyor

Almanya'da islam düşmanlığı artıyor

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre ülkede İslam düşmanlığının arttığı ve bunun göçmenlere ilişkin tutumların değişebileceği endişesi yarattığı belirtildi.

Friedrich Ebert Vakfı için Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan ve sonuçları bu akşam ARD televizyonundaki "Report Mainz" programında açıklanacak olan araştırmaya göre, halkın yüzde 37'si ''İslamiyet'siz bir Almanya''nın daha iyi olacağına inanıyor.

Halkın yüzde 44'ü de, Almanya Merkez Bankası eski yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin'in ülkede yaşayan Müslüman göçmenleri eleştirmesinden sonra, kendilerinin de İslamiyet'i daha açık bir şekilde eleştirmeye cesaret ettiğini söylüyor.

Bilimsel araştırmanın yöneticisi Oliver Decker, yaptığı açıklamada, insanların İslamiyet ile ilgili endişelerini daha rahat dile getirmeye başladıklarını belirterek, bunun ''Müslüman göçmenlere yönelik tutumları da değiştirmesinden endişe duyduğunu'' ifade etti.

Yayınlanacak programda ayrıca, Sarrazin'in tezlerini eleştiren bilim adamlarının elektronik posta yoluyla tehdit dolu mesajlar aldığı kaydedildi.

CUMHURİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.