Akman'ın ayrılması hem kendini hem Meclis'i rahatlatır

Akman'ın ayrılması hem kendini hem Meclis'i rahatlatır

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'RTÜK Başkanı Zahid Akman aday olmayacak' şeklindeki çıkışını olumlu karşıladı.

Toptan, Akman'ın ayrılmasının RTÜK'ü de, Parlamento'yu da, kendisini de rahatlatacağını söyledi. CNN Türk'te 'Yedi/24 Gündem' programına katılan Toptan, gündeme ilişkin soruları cevapladı.



Toptan, Akman'ın RTÜK üyeliğinin 2013'te biteceğine işaret ederken görevden ayrılmasının kurumları rahatlatacağını savundu. Toptan, Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili olarak Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar hatırlatılarak, "Bu süreçte rolünüz oldu mu?" sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Bir gazetemizin manşetinde var. Deniyor ki 'Gül'ü bu noktaya getiren Toptan, Erdoğan ve Şahin'dir'. Niye? Ben, dokunulmazlık dosyasını Başbakanlık'a gönderdim, o da Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Demek ki biz bunun müsebbibiyiz! Öyle değil. Milletvekilliği hangi nedenle olursa olsun biten bir kişinin bizdeki dosyası kendiliğinden Başbakanlık'a gönderilir. Sayın Gül'ün de dosyasını biz, o şekilde Başbakanlık'a göndermişiz. Orada 'dokunulmazlığı kalkmıştır, yargılayabilirsiniz' anlamına gelecek ne kelime var ne de cümle."

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.