Akıl almaz kopya yöntemleri

Akıl almaz kopya yöntemleri

Bluetooth kulaklığı tişörte monte etmişler

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlardaki kopya olayını organize eden suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheliden Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi O.A.U ile birlikte Ö.F., Z.B. ve S.G. tutuklandı, 13 kişinin ise arandığı bildirildi

Örgütün kopya çekmek için kulağa takılabilir elektronik cihazlar, kısa kollu ve üzerine bluetooth kulaklık monte edilmiş tişörtler, kolye şeklinde cep telefonları, kulak içine yerleştirilen ses algılama aparatları kullandığı anlaşıldı.
Ankara, Adana, Bolu, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Sakarya, Uşak ve Karaman'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri dün tamamlandı. Örgütün, sınavlara girecek uzman kişiler ile gözetmenlik yapacak ve sınavda kopyadan faydalanacak kişileri tespit ettikleri belirlendi. Teknik malzemeleri tedarik eden örgüt üyelerinin sınav öncesinde sınavda kopya çekecek kişilere bunları dağıttıkları ve sınava giren uzman kişilerden alınan cevapların, dağıtılan küpe tipi bluetooth kulaklıklar ile sınava giren kişilere ulaştırılması yolu ile kopya çekildiği tespit edildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.