AK Parti, İdris Bal'ı Disipline Sevk Etti

AK Parti, İdris Bal'ı Disipline Sevk Etti

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Başbakan Erdoğan'ın "Korkularla büyük devlet olunmaz" sözlerine Twitter'dan "Korku ile büyük devlet olunmayacağı gibi, hesapsız plansız günübirlik kücük hesaplarla büyük devlet olunamaz, ancak büyük hatalar yapılır" şeklinde yanıt vermişti.

Bu sözleri parti içerisinde rahatsızlık yaratan Bal'ı parti disiplin kuruluna sev edilmesine karar verildi.

"KAYGILARIM VARDI"

Kararla ilgili ilk kez konuşan Bal, "Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir'' dedi.

Bal, disipline sevk edildiğini bir arkadaşının söylediğini, şu ana kadar kendine bir tebligat yapılmadığını kaydetti.

İSTİFA EDECEK Mİ?

"Dershane politikasıyla ilgili çok ciddi kaygımız vardı, o herhalde tetikledi" diyen Bal, şu ifadeleri kullandı:

"Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşünüyorum. Fırsat eşitliği anlamında da sıkıntılar yaratabilir. Bir de çözüm sürecine ilişkin kaygılarım vardı. Disipline sevk edilme nedenim bunlar olabilir. Yapacak bir şey yok. Bizden kaba bir sözcük çıkmaz. Doğrudur, fikri anlamda bazı kaygılarımız var. Bunun, 'parti demokrarisi içerisinde, demokrasinin o temel sınırları içerisindedir' diye düşünüyordum. Demek ki arkadaşlar başka türlü düşünmüşler ve disipline göndermişler. Bakarız artık. Ona göre değerlendirme yaparım."

"Değerlendireceğim" sözüyle istifa anlamında mı söylediniz?" sorusuna ise Bal, "Şu anda verilmiş bir karar yok. Bilmiyorum. Bana tebligat bile yapılmadı. Neyle suçlandığımı da bilmiyorum. Şu anda istifa düşünmüyorum, duruma bakacağım" karşılığını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.