Aile Eğitimi Kurs Programı ve Ek Ders

Aile Eğitimi Kurs Programı ve Ek Ders

Aile Eğitimi Kurs Programında kurs açan öğretmenlerin Ek ders işlemlerinde Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar”ın “Atölye ve Laboratuar Öğretmenleri için öngörülen maddeleri uygulanacak.

Mesleki eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır. Mesleki eğitimden sorumlu beş Genel Müdürlükten biri olan Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü 3797 sayılı “Millî Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun” hükümlerine göre öncelikle genç kız ve kadınlarımızın eğitim öğretim faaliyetlerinden sorumlu tek birim olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Ailenin toplumun temel taşı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Aile eğitimlerinin yansıması tüm toplumu etkilemektedir. Bu bağlamda Talim Terbiye Kurulu”nun 02/03/2010 tarih ve 16 No”lu kararı ile 0–18 yaş aile eğitimi ulusal aile eğitim programı olarak kabul edilmiştir.

 

Bu konunun öneminin bilincinde olan Genel Müdürlüğümüz; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenleri için “Ulusal Aile Eğitimi Programları” kapsamında Aile Eğitim Kurs Programı (0–18 Yaş) düzenlemiş ve 100 eğitici eğitimini gerçekleştirmiştir. Ayrıca, ileriye dönük olarak çocuk gelişimi eğitimi, okul öncesi ve rehber Öğretmenlerine de 0–18 yaş aile eğitimcisi yetiştirilmesi planlanmıştır.

 

Eğitim alan eğitimcilerin açacakları kurs süresince kullanacakları Eğitim Materyalleri;

 

Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü”nden talep edilecek ve kargo ücreti okul tarafından karşılanacaktır.

 

Şubat 2011 tarihinden itibaren Ek (1) listede yer alan öğretmenlerin (Ek–2) 20 Eylül

2010 tarih ve 2010/ 55 sayılı Aile Eğitimi Kurs Programı (0–18 yaş) Uygulamaları Genelgesi doğrultusunda kurs açmaları, ek ders işlemlerinin ise Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar”a göre “Atölye ve Laboratuar Öğretmenleri için öngörülen maddeler doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

 

Söz konusu kurs bilgileri ile ilgili form doldurularak kursun 3. Haftasında

[email protected] adresine ve resmi yazıyla da Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.