Ahmet Gündoğdu Türkçe Olimpiyatlarında

Ahmet Gündoğdu Türkçe Olimpiyatlarında

Türkçe Olimpiyatları Evrensel Barışa Hizmet Ediyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkçe Olimpiyatları’nın bir medeniyet projesi olduğunu ifade ederek, olimpiyatların evrensel barışa hizmet ettiğini söyledi.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın Ankara Arena Spor Salonu’ndaki programında konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 140 ülkeden 2 bin öğrencinin barış ve sevgi dili Türkçeyi seslendirmesinden büyük gurur duyduğunu kaydetti. Türkçe Olimpiyatları’nın 11 yıldır istikrarla sürdüğünü ve her geçen yıl daha da büyüyerek devam ettiğini belirten Gündoğdu, dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarının, materyalist eğitim sistemine karşı vicdanlı-erdemli eğitim modelini benimsediğini dile getirerek, “Dünyanın dört bir yanında, büyük fedakârlık göstererek görev yapan öğretmenlerimiz sayesinde Türkçemiz konuşuluyor. Öğretmenlerimiz, bizim medeniyet değerlerimizi yaşıyor, yaşatıyor ve yetiştirdikleri bu nesillere taşıyorlar. Dünyayı ülkemize, ülkemizi dünyaya taşıyorlar, tıpkı Hz. Mevlana’nın pergel metaforunda olduğu gibi. Dilimizi dünyaya öğreten ve Türkçenin büyükelçilerini yetiştiren öğretmenlerimize şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

Dünyada ve ülkemizde bu sayede kardeşliğin her geçen gün yükseldiğini ifade eden Ahmet Gündoğdu, “Bütün renkleriyle herkesi kardeş yapan bu anlayış, ırkçılığa, şiddete karşı yeni bir dil geliştiriyor. Ülkemizde yürütülen kardeşlik sürecine büyük katkılar sunuyor. Türkiye, bir kardeşlik, bir huzur projesi yürütüyor. Bu proje, Taksim’de yaşanan olaylarla akamete uğratılmak istenmektedir. Başta masum başlayan haklı talepler, araya giren bazı provokatörlerle büyütülmeye çalışılıyor. Bu vesileyle Türkçemizi bir dünya dili yapan bu medeniyet projesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Nice olimpiyatlarda tekrar buluşmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Gezi Parkı olaylarına da değinen Gündoğdu, birkaç yıl önce çocuğuna ‘Barış’ ismini koyanların şiddet olaylarıyla Türkiye’yi dünyaya rezil ettiğini vurgulayarak, “Böyle bir ortamda evrensel barışı dünyaya götürenleri yürekten kutluyorum. Kaostan beslenen, ülkenin huzur ve istikrarını bozmak isteyenlere izin vermeyelim” diye konuştu.

Programda, olimpiyatlara katılan öğrenciler çeşitli sanatçıların şarkı, türkü ve şiirlerini seslendirdi. Geceye, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Metin Memiş, Ahmet Kaytan, milletvekilleri, kamu kurumlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, protokolün ve öğrencilerin birlikte seslendirdiği, “Yeni Bir Dünya Kuruyorlardı” şarkısıyla sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.