Ağrı’da DTP’liler polisle çatıştı

Ağrı’da DTP’liler polisle çatıştı

Ağrı'da seçime hile karıştırıldığını iddia eden DTP'lilerin, İl Seçim Kurulu'nun itirazlarını reddetmesi üzerine yaptıkları gösteriye polis müdahale etti. 66 kişi gözaltına alındı



Ağrı'da pazar günü yapılan seçimde belediye başkanlığını AKP'nin kazanması üzerine, seçime hile karıştığını öne sürerek protesto gösterisi yapan bazı DTP'liler, önceki akşam da polisle çatışarak ortalığı savaş alanına çevirdi.
Kentte olaylar, seçimi DTP adayının kaybettiğinin belli olmasıyla başladı. Salı günü, partili milletvekili ve belediye başkan adaylarının katılımıyla Cumhuriyet Caddesi'ndeki seçim bürosu önünde toplanan kalabalık, seçime hile karıştırıldığını önü sürdü.
Gruba polis müdahale edince olaylar çıktı. Taş ve sopalarla polise saldıran protestocular, kentteki birçok işyeri ve aracı tahrip etti.
DTP'nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itirazla ilgili karar önceki akşam verildi. Kurulun itirazı reddettiğini öğrenen DTP'liler, yine seçim bürosu önünde toplandı. Seçim bürosundan çıkan bin kişi yürüyüşe geçti. Polisin engel olmak istediği göstericiler taş ve sopalarla saldırınca, Çevik Kuvvet devreye girdi.
Polis, işyeri ve araçları tahrip eden göstericileri tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bir süre direnen göstericiler, takviye ekipler gelince ara sokaklara kaçtı.
Bu arada Ağrı Valisi Mehmet Çetin, 32 polisin yaralandığı olaylarda 22 kişinin tutuklandığını, 66 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.