AES Bakan Hanımla Görüşecek

AES Bakan Hanımla Görüşecek

AES Genel Başkanı Cansel GÜVEN'in atama ve yer değiştirmeler hakkında Kanal B Televizyonu'nda yayınlanan konuşması zorunlu hizmet bölgesindeki öğretmenlerin yüreğine su serpti.

Bu konuşmada çarpıcı sözler dikkati çekti; ''Affın haksızlık olduğu ''gibi.İlk defa bir sendika başkanı çıkıp bunu bir tv kanalında söylemiş yine ilk defa bir sendika başkanı atama ve yer değiştirmeyle ilgili görüşlerini yazılı basın tercih eden diğer sendikalara inat tv kanalında dile getirmiştir.





























Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anadolu Eğitim Sen Başkanı Cansel Güven ve beraberindeki heyetle pazartesi günü saat 13.00'te Bakanlıkta bir araya gelerek gündemdeki konuları değerlendirecekler.

6 mayısta yayımlanan atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin ardından MEB, sendikaların isteğiyle "zorunlu hizmet affı" getirmiş ve doğudaki on binlerce öğretmenin mağdur olmasına yol açmıştı. Yönetmelik taslak toplantılarına katılmayan, getirilen zorunlu hizmet affını da şiddetle eleştiren AES Başkanı Cansel Güven'in Çubukçu tarafından kabul edilmesi akıllara bazı soru işaretleri de getirdi.

Bilindiği gibi zorunlu hizmet affından kaynaklanan mağduriyetleri gidermek amacıyla, MEB yeni düzenlemeler getirmiş; ancak bu düzenlemeler de yeni mağduriyetler ortaya çıkarmıştır. Cansel Güven basına verdiği demeçlerde mevcut af uygulamasının kaldırılması için henüz geç olmadığını söylemiş ve ancak affın kaldırılması durumunda haksızlığın son bulacağını ifade etmiştir.

AES Başkanı Cansel Güven, geçmişte özellikle sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayinlerindeki sıkıntıların giderilmesi için düzenlediği eylemlerle de hafızalarda yer etmiştir. Sayın Çubukçu'nun kadınların dramlarını da görebilmesi bakımından, bu konuya da görüşmede yer vermesi bekleniyor.
Toplantının af karşıtı bir sendikayla düzenleniyor olmasından dolayı on binlerce öğretmenin affın iptaline yönelik beklenti içine gireceği ve toplantıdan da bu yönde bir karar çıkmasını arzuladıkları muhakkaktır. Daha önce affın çıkmasını isteyen sendikaların şimdiye kadar beyan ettikleri görüşlerin MEB tarafından hayata geçirilmesi, bundan sonraki süreçte o sendikaların pek de dikkate alınmayacağına işaret olabilir. Zira sendikaların istediği yeni düzenlemelerin de başka haksızlıklar doğurması, konunun en başından itibaren çok da iyi hesaplanmadığını ve ortaya çıkan yönetmeliğin ve değişikliklerin öğretmen camiasının mutabakatından yoksun olduğunu göstermiştir.

kamudanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.