Adımıza, Andımıza, Kimliğimize Sahip Çıkıyoruz

Adımıza, Andımıza, Kimliğimize Sahip Çıkıyoruz

UNUTMUYORUZ, ADIMIZA, ANDIMIZA, MİLLİ KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Demokratikleşme paketi adı altında Türk kimliğini yok etmeye yönelik girişimlerin hayat bulduğu bugünlerde bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmak, terörist başının talimatları doğrultusunda karar alanları protesto etmek ve Türk kimliğinin Türk Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalacağını dost düşman  herkese bir daha ilan etmek için Ankara Kızılay meydanında “Ne Mutlu Türküm Diyene” diye haykırdık, Andımız’ın yazılı olduğu broşürleri vatandaşlarımıza dağıttık.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulurken hemen ardından coşkuyla hep bir ağızdan  İstiklal Marşımız okundu. Kızılay meydanında bulunan binlerce vatandaşımızda İstiklal Marşını Türkiye Kamu-Sen’in neferleriyle birlikte okudu.

 

KONCUK: BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZ BİR BİR YOKEDİLİYOR

Eylemde bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhuriyetimizin 90. yılında milli devlet yapımızın dört bir taraftan saldırı altında olduğunu söyledi. Koncuk, “ 90. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimiz ve milli devlet yapımız dört bir yandan gerçekleştirilen saldırılarla tehdit altındadır. Millet olma özelliğimiz, etrafında kenetlendiğimiz değerlerimiz bir bir yok edilmekte, etrafımızı saran ateş çemberi her geçen gün biraz daha daralmaktadır.

Bu saldırıların birçoğu dış kaynaklı telkinlerle, içimizden çıkan güçler eliyle gerçekleştirilmektedir.  Bir ülke düşünün ki, 50 bin evladının katline sebep olmuş bir cani ile pazarlık masasına oturabilsin. Bir ülke düşünün ki, kendisini bölmek isteyen güçleri baş tacı etsin. Bir iktidar düşünün ki, seçim propagandalarında muhalefet partilerine terörist başını idam etmediği için eleştiride bulunsun, sonra aynı caniye itibar kazandırsın, bu katili siyasi bir figür haline getirsin. Bir iktidar düşünün ki, bir bebek katilinin taleplerini uygulamayı kendisine birincil görev edinsin. Ne yazık ki, bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum, böylesine bir trajedi haline gelmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’ne, adeta terör örgütüyle yapılan mücadeleyi kaybetmiş ve bir mütarekeye imza atmış esir ülke muamelesi yapılmaktadır.  Gaflet ve dalalet içindeki bir kesim Türk kimliğine, milliyetçiliğe ve milli devlete saldırarak ülkenin içinde bulunduğu sorunlardan çıkacağı yanlışına düşmüştür. Terörist başının talimatıyla hayata geçirilen uygulamalardan bir tanesi de her sabah çocuklarımızın okuduğu milli andımızın kaldırılması olmuştur.   Andımızın kaldırılmasıyla ülkemize demokrasi geleceğini zanneden avaneler, bu uygulama ile ülkemizdeki Türklük bilincine darbe vurulmak istendiğini nasıl görmezler? dedi.

 

KONCUK: TÜRKÜM DEMEYİ ENGELLEYEREK TÜRK MİLLETİNİ YOK EDEMEZSİNİZ

Genel Başkan İsmail Koncuk, Türk kimliğini yok edebileceklerini sananların bir gün bu milletin Türk kimliğine sarıldığına şahit olacaklarının altını çizdi. Koncuk, “Diyorlar ki, “Türk’üm demekle Türk olunmaz.” Doğrudur Türk’üm demekle Türk olunmaz, ancak bilmiyorlar ki, Türk’üm demeyi engelleyerek de Türk milleti yok olmaz. Demokrasi adına, bu topraklardan Türk kimliğini kazımaya çalışanların, bir milliyeti olmayan ABD’de, 1892 yılından beri okullarda okutulan bağlılık yemininden haberleri yok mudur? O yeminde, bölünmez vatana, tek millete, bayrağa ve devlete bağlılık yer almaktadır.

Bu bakımdan, milli bir andın okullarda okutulmasını demokrasiye aykırı bulanlar, gözleri bölünme aşkıyla kör olmuş hainlerden başkası değildir. Türk milletini öz yurdunda garip bırakma, öz vatanında parya yapma gafletine düşenler, Türk milli kimliğini yok edebileceklerini sananlar; bir gün bu milletin Ergenekon’dan çıkarcasına Türklüğe koştuğuna, Türk kimliğine sarıldığına da şahit olacaklardır.” dedi.

 

KONCUK: TÜRK MİLLETİNİN HAFIZASINDAN ANDIMIZI SÖKÜP ÇIKARMAK MÜMKÜN OLMAYACAKTIR.  

Okullarda Andımız’ı kaldıranlara seslenen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Her sabah önce Şehadet getirir, sonra ne mutlu ki Türk’üm deriz.” dedi. Koncuk, Sözde demokratikleşme paketleri açıklayarak bölünmenin kapılarını aralayanlar; Okullarda andımızı kaldırarak, çok başlı, çok dilli, bölünmüş bir ülke hayali ile yanıp tutuşanlar bilsinler ki; Türk milleti hainlerin, bölücülerin ve katillerin esiri olmayacaktır.  Şairin dediği gibi “Her şey akar; su, tarih, yıldız, insan ve fikir Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir” Oluklardan kirli fikirlerini akıtanlara sesleniyoruz: Okullarda engellenen andımızı, her sabah çocuklarımıza, evlerimizde kendimiz söyletiriz. 

Her sabah önce Şehadet getirir, sonra ne mutlu ki Türk’üm deriz. Bilinsin ki biz, milliyetinden gocunmayan, Türk olmaktan gurur duyan, Türkoğlu Türkleriz.  Bir kez daha ilan ediyoruz ki: Sorunlara milli yaklaşımlar gösteren, Olaylara yurt dışından değil, Türkiye’den bakan, Teröristin değil bu milletin taleplerini dikkate alan, Türk gibi yaşayan, Türk gibi hisseden ve Türk olmaktan gurur duyan idarecilerle sorunların çözüleceğine inanıyoruz.

İthal fikirlerin peşine düşüp, teröristle kol kola girip, ülkemizi tehlikeli bir maceraya sürükleyenler, bu yaptıklarının hesabını tarih önünde er ya da geç vereceklerdir.  Bir milletin geleceği, o milletin kökleri ile şekillenir. Mazisinden, milli ve manevi değerlerinden koparılmış milletler ise yok olmaya mahkûmdurlar.

Bugün milletimizi köklerinden kopararak tarihini, atasını unutmuş, dostunu düşmanını bilmeyen, geleceği göremeyen bir toplum yaratma gayreti, son raddesine ulaşmıştır. Ama bu hain saldırılar Türk milletinin; Tek Devlet, Tek Millet, Tek Dil, Tek Bayrak ülküsü karşısında yok olmaya mahkûmdur. Ruhunu İslâm’dan, mücadele gücünü damarlarındaki asil kandan alarak, milli ve manevi değerlerimizden bir an olsun kopmadan, Türklük şuurundan en ufak bir sapma göstermeyen Türk milletinin hafızasından andımızı söküp çıkarmak mümkün olmayacaktır.  

Türk kimliğini yok etme gayreti içinde, her türlü fitneye başvuranlara inat, biz işte burada bir kez daha haykırıyoruz:

 

Türk’üz, doğruyuz, çalışkanız.

Ne mutlu Türk’üm diyene!” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkan İsmail Koncuk’un basın açıklamasının ardından Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları ve üyelerimiz Kızılay meydanına çıkan bütün bulvarlarda vatandaşlara üzerinde Andımız’ın yazılı olduğu broşürleri dağıttılar.

Andımız yazılı broşürleri alan vatandaşlar Türkiye Kamu-Sen’in milli meselelerde gösterdiği hassasiyetin diğer Sivil Toplum Örgütlerine de örnek olması gerektiğini ifade ederek, Genel Başkanımıza teşekkürlerini ilettiler.

Ankara Kızılay Meydanında düzenlediğimiz eylemimize Genel Başkanımız İsmail Koncuk’la birlikte, Türkiye Kamu-Sen Eski Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türk Dayanışma Konseyi üyesi kuruluşların Yönetici ve Temsilcileri, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu  Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak , Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, Şehit Aileleri Denekleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube Başkanlarımız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

                    ...:: GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ ::... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.