Adalet Bakanlığı hakkında suç duyurusu

Adalet Bakanlığı hakkında suç duyurusu

HSYK, atama krizinden sonra yaz kararnamesini geri çeken Adalet Bakanlığı hakkında Yargıtay'a suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu, Yargıtay 1'inci Başkanlar Kurulu'na yapıldı. CNN Türk'te açıklamalarda bulunan HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Adalet Bakanlığı'nı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkındaki suç duyurusunu dikkate almamakla suçladı. Özbek, şunları söyledi:

Gereği yapılmalıydı

“İstanbul Başsavcısı, oradaki bir savcı arkadaşımızla ilgili olarak 'Benim verdiğim talimatlara uymadı, şu yanlış işi yaptı, kendisini defalarca uyardım' diye Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunduysa ve bu evrakın gereği Adalet Bakanlığı'nın kınama cezasıyla karşılığı gösterilen bir eylemden bahsediliyorsa bunun gereğinin yapılması gerekmez miydi? Kınama cezasının verilmesi veya buna benzer bir soruşturmaya maruz kalması halinde bu arkadaşımızın yerine kararnamenin disiplin bölümüne konulmak suretiyle değiştirilmesi gerekiyor. Böyle bir öneri geldiğinde bakanlığın çıkıp bize demesi lazım ki böyle bir başvuru var kendisiyle ilgili. Anayasa kapsamında çalışan bir yüksek kurulun çalışmasını engellemek ve bunu bilerek yapmanın karşılığı neyse Türk Ceza Kanunu'nda onun karşılığının uygulanması açısından Yargıtay'a gönderdik. Ancak Sayın bakanın izin vermemesi halinde Yargıtay'ın yapacağı da bir şey yok. Tutanağı, Yargıtay'a gönderdik. Çünkü Yargıtay Başkanlık Divanı o konuda soruşturma yapıyor.”

Kadir Özbek, “Sizinki suç duyurusu oluyor yani?” şeklindeki soruya da “Suç duyurusu oluyor” karşılığını verdi. Özbek, “Ne zaman gönderdiniz?” sorusuna da “19'u olabilir” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum