'Abimi öldürenlerle ben hesaplaşacağım'

'Abimi öldürenlerle ben hesaplaşacağım'

Şehit Tuncay Türken'in cenazesinde gözler 9 yaşındaki kardeşi Yasin'in üzerindeydi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan yakın ilgi gören Yasin "Subay olup abimi öldürenlerle hesaplaşacağım" dedi..

Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen piyade erler Tuncay Türken ile Emre Anşin dün İstanbul'da toprağa verildi. Şehit er Tuncay Türken'in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Şehit er Türken (21) için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen törende, Orman İşletmeleri'nden yeni emekli olduğu öğrenilen şehidin babası Cemal Türken ve annesi Şaziye Türken taziyeleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de camiye gelişinin ardından şehidin anne ve babasına taziyede bulundu. Cenaze namazı başlarken camiye gelen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte ön safta yer aldı. Cumhurbaşkanı Gül ve Erdoğan şehit erin 9 yaşındaki kardeşi Yasin'le yakından ilgilendi. Gül, yanında duran Yasin'i basın mensuplarına göstererek "Şehit'in kardeşi" dedi. Başbakan Erdoğan, da bu sırada Yasin'i önünde tutarak cenaze namazını kıldı.

'SUBAY OLACAĞIM'
Duygulu anların yaşandığı cenazede şehit erin kardeşi küçük Yasin yanındaki albayı gösterip, "Böyle subay olacağım. Böyle elbiseler giyeceğim" diyerek, "Abimi öldürenlerle ben hesaplaşacağım" sözü verdi. Bu arada, cenaze sırasında "Sürekli garibanların çocukları şehit oluyor" diyen bir kişi, polis tarafından gözaltına alınarak uzaklaştırıldı.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.