ABD:Türkiye'nin kararına saygı duyarız

ABD:Türkiye'nin kararına saygı duyarız

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones, Türkiye'nin Afganistan'a asker katkısı beklentisi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile yapacağı görüşmeye ilişkin soruyu yanıtladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones, "Türkiye'nin, Afganistan'a muharip asker göndermesi olasılığı" konusunda, "Afganistan'a sağlanan askerlerin sahada nasıl kullanılacağı, ülkelerin kendi egemenlik ve ulusal kararı. Türkiye'nin kararına saygı gösteririz" dedi.

Jones, Washington'daki Yabancı Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Türkiye'nin Afganistan'a asker katkısı beklentisi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile yapacağı görüşmeye ilişkin soruyu yanıtladı.

Türkiye'nin, Afganistan'daki misyona yıllar boyunca son derece önemli katkılarda bulunduğuna işaret eden Jones, Türkiye'nin, Afganistan üzerinde çok büyük etkisinin olduğunu, bu ülkenin ekonomik yeniden yapılanma çalışmalarına katıldığını, asker gönderdiğini ve ortak çabaların değerli bir üyesi ve kilit müttefiki olduğunu vurguladı.

http://www.haber7.com/haber/20091204/ABD-Turkiyenin-kararina-saygi-duyariz.php

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.