ABD gerçekten Ay'a ayak bastı mı?  Paylaş

ABD gerçekten Ay'a ayak bastı mı? Paylaş

Yeni uzay politikası çerçevesinde NASA'nın dönüştürüleceğini açıklayan ABD Başkanı Barack Obama, hedeflerinin 2030 yılında Mars'a kalıcı olarak astronot göndermek olduğunu söyledi.

Başkan Obama'nın yeni uzay politikalarının tartışıldığı günlerde ettiği bu iddialı sözler, ABD'nin uzay keşiflerinde en büyük atılımı olan Ay'a ayak basılmasını tekrar akıllara getirdi. ABD'de bazı çevreler, Ay'a ayak basılması ardından Mars'a astronot gönderilmesinin de çok gerçekçi olmadığı görüşünde. Çünkü günümüzde tartışma konusu olmaya devam eden Ay'a gidiş, onlarca yıldan beri doğruluğu soruşturulan bir olay.

Ay'a insanın ayak bastığı 41 yıldan bu yana, Ay keşfinin gerçek olmadığı ve eğer gerçekse neden bugüne kadar Ay'da koloni kurulmadığı gibi birçok soru soruldu. Ay'a ayak basan ilk astronotların uzaya gönderildiği Apollo 11 görevi, gerçek olmadığı ve hatta bir stüdyoda çekildiği gibi sayısız eleştiriye maruz kaldı.

Başkan Obama'nın sözleri ise, Apollo 11 görevinin doğruluğunu halen sorgulayan insanların gözünde NASA'nın Mars keşfinde gerçekten başarılı olup olamayacağı sorusunu doğurdu.

Independent, ABD tarihinin hakkında en çok soru sorulan olaylarından biri olan Apollo 11 hakkında en çok öne çıkan sorulara ayrıntılarıyla cevap veren bir foto analiz yayımladı ve NASA'nın 41 yıl önce gerçekten Ay'a insan göndermek konusunda başarılı olup olmadığını değerlendirdi.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.