AB BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA TARAFSIZ

AB BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA TARAFSIZ

Avrupa Birliği, üye ülkeler arasında uygulama birliği bulunmadığı için, Türkiye'deki başörtüsü tartışmasında herhangi bir tutum belirlemeyeceğini açıkladı. AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Angela Filote,

üye ülkeler arasında uygulama birliği bulunmadığı için, Türkiye'deki başörtüsü tartışmasında herhangi bir tutum belirlemeyeceğini açıkladı.


AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Angela Filote, Türkiye'deki başörtüsü tartışmasını çok yakından takip ettiklerini belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin başörtüsüyle ilgili kararında konuyu ülkelerin inisiyatifine bıraktığını hatırlattı.


AB üyesi ülkelerde başörtüsü konusunda farklı mevzuat ve uygulamalar olduğuna dikkat çeken Filote, 'Bu nedenle AB Komisyonu bu konuda herhangi bir tutum belirlemeyecek' dedi.


Filote, başörtüsü konusunda uzlaşma sağlanması için siyasi partiler arasında gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili de yorumda bulunmaktan kaçınarak 'bu konunun çok ciddi olduğunu, herhangi bir resmi açıklama yapmak için biraz daha zamana ihtiyaç duyduklarını' belirtti.


Hem hükümet hem de muhalefet temsilcileriyle daha önceki temaslarında, Türkiye'deki bu ve benzeri siyasi tartışmaların Avrupa'daki standartlar ve uygulamalara uygun gerçekleştirileceği konusunda taahhüt aldıklarını kaydeden Filote, başörtüsü tartışmasının da Avrupalı ruhuyla ve şeffaflık içinde yürütülmesini istedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.