93'lük müşteri yazılım güncelletti!

93'lük müşteri yazılım güncelletti!

700 bin kez indirilen mobil bankacılık uygulamasını 93 yaşında bir kullanıcı değiştirtti

Mobil bankacılığın Türkiye'de çok hızlı bir şekilde yaygınlaştığına dikkat çeken Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, "Bizim sistemimiz, kullanıcının doğum yılını seçerken en fazla 1925'e kadar gidiyordu. Ama geçenlerde bir müşterinizin başvurusu üzerine bunu 1912 yılına kadar çektik" dedi.

Yapı Kredi olarak mobil bankacılık müşterilerinin yüzde 48'inin 18 ile 25 yaş arasındakilerden oluştuğuna değinen Doğan, "Ancak çok farklı yaş gruplarından bile mobil müşterilerimiz bulunuyor. Hatta söz konusu bize yazılım güncellettiren 93 yaşındaki müşterimiz 1919 yılında doğduğu için iPad ile mobil bankacılık hizmetinde işlem yapamadığı şikâyetiyle bize ulaştı. Biz de bu sınırı şimdi 100 yaşa kadar çıkardık" diye konuştu.

'700 BİN KEZ İNDİRİLDİK'
Yapı Kredi’nin iOS (iPhone ve iPad) ve Android’in yanında tüm platformlar için uygulamasının olduğunu aktaran Doğan, şunları söyledi: "Bu işlere ilk başladığımızda mobil bankacılıkta yüzde 0.02'lik bir pazar payımız vardı. Şimdi bu oranı yüzde 20'lere çıkardık. Tüm platformlardaki toplam uygulama indirilen sayımız da 700 bine ulaştı."

BİZE, ‘ÇILGIN TÜRKLER GELDİ’ DİYORLAR
Mobil cihazlarla gündeme gelen dokunmatik ekranların aslında bankaların ATM'leriyle çok daha önceden hayatımıza girdiğini ancak hijyen sorunu nedeniyle yaygınlaşamadığını anlatan Doğan, Türk bankalarının alternatif dağıtım kanalları alanında diğer ülkelerdeki rakiplerine öncülük yaptığını dile getirerek, şu örneği verdi: “Türkiye'de 6 yıllık geçmişi olan Chip&Pin uygulamasına ABD'de daha yeni geçiliyor... Yurtdışında bankacılık ve finans alanındaki konfreans ve etkinliklere gittiğimizde, yabancı bankacılar, 'Çılgın Türkler geldi, bakalım bu sefer bankacılıkta ne gibi yenilikler tanıtacaklar' diyorlar.”

‘İŞLEMLERİN % 80’İ MOBİLDE YAPILABİLİYOR’
Hangi platformda kaç müşterilerinin bulunduğunu yakında açacakları bir internet sitesi ile bir gün gecikmeli olarak kamuoyuyla da paylaşacaklarını belirten Doğan, internet bankacılığıyla yapılabilen işlemlerin yüzde 80'inin mobil bankacılık uygulamalarıyla yapılabildiği söyledi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.