92'lik nineden eğitime 2 milyonluk destek

92'lik nineden eğitime 2 milyonluk destek

Antalya'da başlatılan eğitim hareketine destek veren ev hanımı 92 yaşındaki Neriman Bileydi, 2 milyon TL'ye 16 derslikli ilköğretim okulu yaptırmak için Antalya Valiliği ile protokol imzaladı.

Sağlık sorunları nedeniyle imza törenine katılamayan Bileydi, “Eşimin ve benim en büyük hayalim gerçek oldu. Son nefesime kadar eğitime destek vermeye devam edeceğim” dedi.

Eğitim kalitesinin yükseltilmesi adına Antalya'da başlatılan hayırsever hareketine en anlamlı destek Neriman Bileydi'den geldi. 1917 doğumlu Bileydi, kendisinin ve vefat eden eşi Abdullah Bileydi'nin adını taşıyan 16 derslikli ilköğretim okulu yaptırmak için Antalya Valiliği'ne başvurdu. Hayırsever kadın, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'den gelen olumlu haberle hayallerini gerçekleştirmek için ilk adımı attı.

Konyaaltı İlçesi Pınarlı Mahallesi'nde yapılacak ve 2 milyon TL'ye mal olacak okul için Antalya Valiliği'nde düzenlenen protokol imza törenine sağlık sorunları nedeniyle katılamayan Bileydi, vekalet verdiği Avukatı Orhan Evren'den gelecek müjdeli haberi evinde bekledi. Törene vekil olarak katılan Evren'i, Bileydi'nin yerine alnından öpen Vali Yüksel, hayırsevere mesaj göndererek, “Tarihe tanıklık etmiş bir insanın eğitime verdiği desteği kutluyorum” dedi.

ÇİÇEK DEMETİYLE GÖTÜRÜLDÜ

İmzalanan protokolu çiçek demetleri içinde Bileydi'nin evine götüren Evren ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tevfik Kahveci, protokolu heyecan içindeki hayırsevere takdim etti. Protokolu teslim alan Bileydi, okul yaptırmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, “Şu an hayatımdaki en mutlu anı yaşıyorum. Gözlerimi kapattığımda, yaptırdığım okulda öğrenim gören öğrencileri görüyorum. Bundan sonra da eğitime olan desteğim devam edecek” diye konuştu. Okulun bitirileceği anı heyecan içinde beklediğini dile getiren Bileydi, duygularını şöyle ifade etti:

“Protokolun imzalandığı Hükümet Konağı'nda ilk öğrenimimi tamamlamıştım. Yıllar sonra o binada yaptıracağım okulun protokolu imzalandı. Buna hala inanamıyorum. Son nefesime kadar da eğitime destek vermeye devam edeceğim. Türkiye'deki herkesi eğitim adına harekete çağırıyorum."

Milliyet








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.