9/1 Öğretmen Maaşı 1.809 liraymış

9/1 Öğretmen Maaşı 1.809 liraymış

Öğretmenlerin ekonomik standartlarını iyileştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini ve 2002 yılından bu yana 9. Derece 1. Kademedeki öğretmenlere yüzde 185 oranında zam yaptıklarını belirten Erdoğan “Kimse bu konuyu istismar etme çabası içinde olmasın, bi

BİZ GÖREVE GELENE KADAR NEREDEYDİNİZ-

Başbakan Erdoğan konuşmasında Kasım ayı içerisinde tanıtımı yapılan FATİH(Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) projesine ve eğitim yatırımlarına da dikkat çekti.

Göreve geldiklerinden bu yana öğrenci başına düşen bilgisayar sayısının, dersliklerin arttığını ve okullara teknoloji sınıfları kurduklarını söyleyen Erdoğan “2003 yılında çok az sayıda okulda internet bağlantısı varken, bugün ilköğretim okullarımızın yüzde 96'sına, orta öğretim okullarımızın ise tamamına internet hizmetini getirmiş durumdayız. Bunlar ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmek üzere yaptığımız en önemli yatırımlardır. Türkiye bugün yaptığı bu yatırımlarla bilgili, donanımlı, özgüven sahibi nice kuşaklarını yetiştirecektir” dedi.

Öğrencileri yetiştiren öğretmenleri de unutmadıklarını ifade eden Erdoğan, 8 yıl içerisinde 167 bin 621'i kadrolu, 70 bini sözleşmeli olmak üzere toplamda tam 237 bin 621 öğretmenin atamasını gerçekleştirdiklerini, 2010 yılında, atamasını yapılan ve yapılacak olan 40 bin öğretmen olduğunu hatırlattı. Öğretmenlerin ekonomik standartlarını iyileştirmek için de büyük gayret sarf ettiklerini dile getiren Erdoğan, eğitime yatırım yapılmadığı konusunda yöneltilen eleştirilerek sert çıkarak şöyle devam etti:

“9. derecenin birinci kademedeki öğretmenin, ek ders ücretiyle 2002 yılında aldığı maaş 635 lira iken, bugün yüzde 185'lik artışla bu rakam 1.809 liraya yükselmiş durumda... Kimse bu konuyu istismar etme çabası içinde olmasın, bizim öğretmenlerimizle aramızı bozamazlar. Hayali vaatlerde bulunup hayali rakamlarla kimse öğretmenlerimizi aldatmanın gayreti içerisine girmesin. Biz göreve gelene kadar nerdeydiniz? O verdiğiniz ücretlerle öğretmenlerimize ne sundunuz? Biz mi o zamanlar iktidardaydık, biz parti olarak var mıydık? Ne yaptınız? Tüm gerçekler ortada. Öğretmenimize verdikleriniz ortada. Enflasyonla öğretmenlerimiz o aldıkları basit rakamları bile daha ceplerinden harcamaya başlamadan bitiriyorlardı. Ama şimdi enflasyon öğretmenimi tehdit edemiyor ve kendilerine de enflasyonun üzerinde zam veriyoruz”

-HİÇBİR ÖĞRENCİMİZİN BURS BAŞVURUSU GERİ ÇEVRİLEMEZ-

Bütün eğitim kurumlarını aynı zincirin halkası olarak gördüğünü de sözlerine ekleyen Erdoğan üniversitelere ve öğrenci yurtlarına yapılan yatırımları da aktardı. Öğrencilere verilen burs imkanlarına da dikkat çeken Erdoğan “Ayrıca şunu da hatırlatıyorum, tüm öğrencilerimiz bunu iyi bilsinler, hiçbir öğrencimiz burs ya da kredi müracaatında geri çevrilemez, müracaat eden her öğrencimiz ama burs ama kredi muhakkak alacaktır ve almaktadır” dedi
memur.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.