60 lisenin kimya laboratuvarları yenilenecek

60 lisenin kimya laboratuvarları yenilenecek

BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı hibe protokolü kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerindeki 60 lisenin kimya laboratuvarlarını yenileyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda gerçekleştirilen protokol törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, BASF Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Aksoy Bilgen, şirketin diğer ilgilileri ve Bakanlık yetkilileri katıldı.

Müsteşar Civelek, imza töreninden önce yaptığı konuşmada, MEB Eğitim Araçları ve Donatımı Daire Başkanlığı ile BASF arasında ortaöğretim kurumlarının kimya, biyoloji laboratuvarlarının yenilenmesi için protokol imzalanacağını söyledi.
Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zaman zaman Dünya Bankası ve Avrupa Birliğinin hibe ve kredi kaynaklı projeleri katkı sağladığı gibi özel sektör ve hayırseverlerimizin de ihtiyaçlarımızın temininde önemli katkıları bulunmakta. Bugün imzalayacağımız protokol kapsamında, BASF Türk Kimya ve Sanayi Limited Şirketi üç yıl içerisinde toplam maliyeti 1 milyon TL'yi bulan 60 laboratuvarımızın ileri teknolojiyle donatımını gerçekleştirecek.”

BASF Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Aksoy Bilgen de Türkiye'de özellikle çocuklara kimyayı sevdirmek istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu noktada sayın müsteşarımızın da belirttiği gibi Bakanlık bize bu fırsatı yarattığı için teşekkür ediyoruz.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.