56 santimetrelik dünyanın en küçük kızı

56 santimetrelik dünyanın en küçük kızı

56 santimetrelik boyuyla dünyanın en küçük kız çocuğu olan 2 yaşındaki İngiliz Charlotte Garside'ın boyu daha fazla uzamayabilir.


Daily Mail'de yer alan habere göre, "Dwarfism"olarak bilinen ve dünyada sadece 100 kişide görülen cücelik hastalığına yakalanan kızın boyunun normalde ortalama 88 santimetre civarında olması gerekiyor. Doktorların birkaç aylıkken cücelik teşhisi koyduğu kızın boyunun uzayıp uzamayacağı henüz bilinmiyor.

Doktorlar, bir ay erken doğan Charlotte'un, aşil tendonundaki bir sorun yüzünden desteksiz yürüyemediğini açıkladılar. Ailesi ise bebekleri prematüre doğduğu için önceleri çocuklarının küçük olmasını önemsemediklerini söylediler. Doğduğunda sadece 455 gram olan bebeğin bugünkü kilosu yeni doğan bir bebeğin kilosuyla aynı, yani 3170 gram.

Normal çocuklar gibi beslenemeyen çocuk midesine takılan boru nedeniyle günün 11 saatini beslenmeye ayırıyor. Doktorlar, doğduğu zamandan beri hemen hemen üç ayda bir tedavi için hastaneye yatması gereken Charlotte'un durumunun Ocak ayından bu yana iyi olduğunu ve hatta haftada birkaç saat özel bir kreşe gidebileceğini söylediler.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.