500 Binin Üzerinde İşsiz Dolaşıyor

500 Binin Üzerinde İşsiz Dolaşıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi Türkiye'de işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü ve 500 binin üzerinde üniversite mezununun işsiz olduğunu iddia etti.

Selvi, CHP'ye katılan türbanlılara ilişkin olarak da “CHP'de yıllardır inancına sahip çıkmış, başını örtmüş, başı açık gezmiş insanlarımız bulunmaktadır. CHP kimsenin giyimiyle kuşamıyla uğraşmamıştır'' diyerek CHP'nin ilkelerinden ödün vermesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

İZMİR (ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi Türkiye'de işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü ve 500 binin üzerinde üniversite mezununun işsiz olduğunu iddia etti. Selvi, CHP'ye katılan türbanlılara ilişkin olarak da “CHP'de yıllardır inancına sahip çıkmış, başını örtmüş, başı açık gezmiş insanlarımız bulunmaktadır. CHP kimsenin giyimiyle kuşamıyla uğraşmamıştır" diyerek CHP'nin ilkelerinden ödün vermesinin söz konusu olmadığını kaydetti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, İzmir'de Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'nde, konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda ekonomi, özgürlükler ve demokrasi alanındaki uygulamalarıyla ilgili görüşlerini paylaşan Selvi, işçi sınıfının, çalışma hayatının içinde bulunduğu genel çerçeveye bakıldığında yaşanan durumun hazmedilemeyecek noktada olduğunun görüleceğini belirtti.
6.5 yıldır TBMM'de üçte iki çoğunluğa sahip AKP iktidarında ekonomi alanında cari işlem açığının 1.5 milyar dolardan 50 milyar dolara, dış ticaret açığının 14.5 milyar dolardan 55 milyar doların üzerine çıktığına, dış borcun ise 2'ye katlandığına işaret eden Selvi, bunlar olurken de vatandaşın ne daha iyi bir sağlık ve eğitim hizmetine kavuştuğunu, ne de yeni yatırımlar yapıldığını iddia etti.

-"İŞSİZLİK TOPLUMSAL YAŞAMIMIZI TEHDİT EDER HALE GELDİ"-

Selvi, hükümetin göreve gelirken ''yoksulluğa, işsizliğe ve yolsuzluğa son verme'' iddiasıyla vatandaşlardan oy istediğini hatırlatarak şöyle konuştu:
“Peki acaba, yoksulluk, işsizlik azaldı mı? Ne yazık ki işsizlik alabildiğine çoğaldı. Zaman zaman bakanların da itiraf ettiği gibi 'İşsizliği, yoksulluğu gideremedik. Başarılı olamadık' dediler. 2004 yılını yoksulluk ve özellikle işsizlikle mücadele yılı ilan etiler. Bugün gelinen nokta açıkça ortada, işsizlik çığ gibi büyüdü, sadece 500 binin üzerinde üniversite mezunu işsiz dolaşıyor. Özelleştirme adı altında 4-B, 4-C diye belirli statüler uydurarak, emekli yaşına gelmeden işten atılsınlar diye insanlar itilip sürülüyor. İşsizlik toplumsal yaşamımızı da tehdit eder hale geldi.”
Hükümetin demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda da başarısız olduğunu kaydeden Selvi, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemelere karşın Türkiye'de çalışanların sırf sendikalı oldukları için işten çıkarılmasının bunun en büyük kanıtı olduğunu ifade etti.
Ekonomik krize ilişkin önerilerde de bulunan Selvi, vergilerin indirilmesi, istihdam üzerindeki vergi ve prim yükünün azaltılması, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması ve oluşturulacak ''Sosyal Güvenlik Fonu'' ile vatandaşlara nakit ödeme yapılarak iç piyasanın hareketlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

-CHP'YE "KARA ÇARŞAFLI" ÜYE KAYDEDİLMESİ-

Cevdet Selvi, sendikacılarla toplantısının ardından bir gazetecinin "CHP'ye 'kara çarşaflı' kadınların üye yapılmasına" ilişkin sorusu üzerine "CHP'de yıllardır inancına sahip çıkmış, başını örtmüş, başı açık gezmiş insanlarımız bulunmaktadır. Bunu büyük bir olay olarak görmemek lazım. CHP'nin ilkelerinden ödün vermesi söz konusu değil. CHP kimsenin giyimiyle kuşamıyla uğraşmamıştır" dedi. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.