40 yıl sonra kimse işe gitmeyecek

40 yıl sonra kimse işe gitmeyecek

40 yıl sonra kimse işe gitmeyecek

Amerikali sosyolog Alvin Toffler, dünyanın geleceğiyle ilgili ilginç tahminlerde bulundu. 'Gelecek Şoku' kitabıyla 'fütürolojinin' öncülerinden olan ünlü düşünür, 'Gelecek 40 Yıl için 40 Tahmin' adlı bir rapor hazırladı. Kitabının yayınlanmasının 40. yıldönümü nedeniyle bir ekiple birlikte hazırladığı raporda Toffler, 40 yıl içinde kadınların iktidara sahip olacağı, yüksek teknoloji sayesinde artık işe gitmeye gerek kalmayacağı ve Batı'ya Müslüman göçünün artacağı gibi tahminlerde bulunuyor. Ünlü 'kahin', 1970'de yazdığı 6 milyondan fazla satan kitabında, bilim ve teknolojinin çok hızlı gelişeceğini, bu nedenle insanların çoğunun bilgi bombardımanını sindirmekte güçlük çekeceğini ve gerçek yaşamla bağlarını koparmaya çalışacaklarını önceden kestirmişti. Kahinin, kitabında yer alan bilgi iletiminde hızın artacağı, eşcinsel evliliklerin gündeme geleceği ve çevre felaketlerinin çoğalacağı gibi başka öngörüleri de doğru çıkmıştı. ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen bir toplantıda açıklanan raporda yer alan şaşırtıcı tahminlerden bazıları şöyle:

Kadınlar iktidara gelecek
- Yüksek hızlı internet standart olacak ve bu sayede yaygınlaşacak videokonferans sayesinde çalışmak için artık büroya gitmeye hiç gerek kalmayacak.
- Kadınlar, şimdiye kadar görülmemiş bir oranda önemli görevlere gelecekler.
- Giderek daha fazla insan, büyük üretici ve dağıtıcılara daha az bağımlı olmak için kendi sebzelerini yetiştirecek.
- Kuzey Kore ve İran gibi ülkeler 'haydut devletler' olarak değerlendirilmeye devam edecek.
- Dünyanın en büyük ekonomik gücü haline gelecek olan Çin, faiz oranlarını etkilemek için Brezilya ve Hindistan ile, enerji ihtiyacını karşılamak için de Venezuela ve bazı Afrika ülkeleriyle işbirliği yapacak.
- ABD, yenilenebilir enerji sistemleri, melez motorlu otomobil, radar ve silah üretebilmek için gerekli olan yeni değerli metaller nedeniyle Çin'e bağımlı olacak.
- Alternatif enerji biçimlerinin gelişmesi dolayısıyla Suudi Arabistan, İran, Irak ve Körfez ülkeleri ile Rusya ve Venezüella 'fosil yakıtlar sonrası dünyanın kaybedenleri' olacak.
- Hıristiyanlık güney yarıküre ülkelerinde yayılırken, daha fazla sayıda Müslüman Batı ülkelerine göç edecek.
- İklim değişikliği çatışmalara yol açacak, buzulların erimesi yeni petrol ve mineral zenginliklerinin keşfedilmesini sağlayacak.
- Bilgi iletimindeki hızlı artış dolayısıyla, dünya, gigabyte üzerinde bir veri depolama birimi ve bilişim kuvveti olan 'petabyte kainatına' girecek.
akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.