4 kız öğrenci 1 kızı okutacak

4 kız öğrenci 1 kızı okutacak

9 ile 10 yaşındaki 4 kız öğrenci düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle, bir kız öğrencinin 4 yıllık eğitimine burs desteği sağladı ve topladıkları parayı BBOG'ye bağışladı

Dört kız öğrenci düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle bir kız öğrencinin 4 yıllık eğitim masrafını karşılayacak. Yaşları 9 ile 10 arasında değişen Alara, Eda, Defne ve Etna, “Baba Beni Okula Gönder” projesinin Kanal D'de yayınlanan reklam filminden etkilenerek işe koyuldu.
Küçük kızlar önce ailelerini ikna etti. Daha sonra oturdukları sitede kampanyaya başlattı. Kermes yapmak için Ömerli Cihannüma sitesi sakinlerinden, bölgedeki esnaftan çeşitli eşyalar topladılar, teyzelerine, büyükannelerine kekler, çörekler, börekler yaptırdtılar, kullanmadıkları oyuncaklarını, eski dergilerini de kermeste sattılar.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne anneleriyle gelen 4 öğrenci topladıkları parayı derneğe bağışladı. ÇYDD Genel Başkan yardımcısı Nihal Kızıl, bu anlamlı bağıştan dolayı kızlara birer teşekkür belgesi verdi ve Prof. Türkan Saylan'ın “Topluma Mektupları” kitabını armağan etti.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.