'3600 ek göstergede eksiklikler var'
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın genel başkanları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi.
Milli Gazete'den Mehmet Fahri Özkan'ın haberine göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çalışmanın hayata geçirilmesiyle birlikte toplumsal alanda önemli memnuniyet oluşturacağına ve kamu hizmetlerinde verimliliğin artacağına da dikkat çekti.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın genel başkanından oluşan heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi. 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme’de kabul edilen sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili Memur-Sen tarafından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin veriler Bakan Bilgin ile paylaşıldı.
SÖZLEŞMELİLERE KADRO ÇALIŞMASI TÜM SÖZLEŞMELİLERİ KAPSAMALI
Görüşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, süreli süresiz ayrımı yapılmaksızın tüm sözleşmeli personelin kadrolu istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Kamu görevlisi eliyle yürütülmesi gereken işlerde çalışan işçilerin de kadroya geçirilmesi noktasındaki beklentilerimizi Bakan Bilgin’e aktardık. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, ‘Toplumun temel taşı olan ailenin tehdit altında olduğu’ gerçeği ıskalanmadan aile birliğinin sağlanması noktasındaki hassasiyet gözetilmeli, sözleşmeli personel kadroya geçirilerek toplumsal maliyet üretilmesi önlenmelidir. 4/C’den 4/B’ye geçen personelin, bu konuda verilen yargı kararları da göz önünde bulundurularak hizmet sürelerinin tamamının dikkate alınması ve özellikle el değiştiren belediyelerde yaşanan emekçi kıyımının giderilecek şekilde çalışmanın tamamlanması gerektiğini dile getirdik” ifadelerini kullandı.
3600 EK GÖSTERGEDEKİ EKSİKLİKLER BAKAN’A İLETİLDİ
Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin kamu işverenine ve maliyesine hiçbir yük getirmediğine vurgu yapan Yalçın, çalışmanın hayata geçirilmesiyle birlikte toplumsal alanda önemli memnuniyet oluşturacağına ve kamu hizmetlerinde verimliliğin artacağına da dikkat çekti. Memur-Sen’in teklif, değerlendirme ve raporları da dikkate alınarak ortaya konan ek gösterge düzenlemesinde eksik kalan bazı noktaları aktaran Ali Yalçın, “Yapılan önemli iyileştirmeler yanında başta şef ve tekniker olmak üzere kamu görevlilerinin birinci dereceye gelmek şartıyla 3600 ek göstergeden yararlandırılması ve 3600 ek göstergeden daha az ek göstergeye sahip başta YHS personeli olmak üzere Tazminat Yansıtma Oranları’nda ilave artış sağlanması ve YHS’nin kaldırılarak GİH’e aktarılması için düzenleme yapılması durumunda genel memnuniyet üretileceğini belirttik” dedi.
KAMU ÇALIŞANLARININ ENFLASYONA KARŞI GELİR KAYIPLARI GİDERİLMELİ
Enflasyon rakamlarının artışı ile ilgili olarak gelir kaybı yaşayan kamu görevlilerinin maaşlarına ilave bir iyileştirme yapılması için teklifte bulunduklarını ifade eden Yalçın, “Kamu görevlilerinin yaşadığı gelir kayıplarının telafisi için enflasyon farkına ilave bir iyileştirme ile kayıpların giderilmesi gerektiğini ilettik” dedi. Bunlara ilave olarak heyet; kamu görevlilerinin tamamına yemek yardımı verilmesi, emekli kamu görevlilerine aile yardımı ödenmesi, engelli kamu görevlilerine yönelik ise temininde sıkıntı çekilen ortez, protez, insülin pompası, işitme cihazı ve pilleri vb. tıbbi yardımcı araç gereçlerin teminini kolaylaştırmak için Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ve ilgili mevzuatta değişikliğe gidilmesi, ayrıca engelli bireylerin araç alımlarında tanınan ÖTV muafiyetine ilişkin 450 bin 500 TL olan üst sınırlamanın artırılması gibi konuları da dile getirdi.
Kaynak : Milli Gazete
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.