30 yıl geciken mezuniyet

30 yıl geciken mezuniyet

Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü 1979 mezunları, yapamadıkları mezuniyet törenlerini 30 yıl sonra gerçekleştirdiler.

HACETTEPE Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü 1979 mezunları, yapamadıkları mezuniyet törenlerini 30 yıl sonra gerçekleştirdiler. Beytepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen sembolik mezuniyet töreninde bir araya gelen mezunlar, "Siyasi görüş ayrılıkları ve üniversitelerin karışıklığı yüzünden kalabalık gruplar halinde dolaşamazdık. Yeniden birbirimize kavuşmaktan dolayı çok mutluyuz. O zaman yaşayamadığımız öğrenciliği ve arkadaşlığı şimdi yaşıyoruz" diye konuştu. Mezuniyet törenine Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nün şu andaki öğretim kadrosunun yanı sıra, o zamanki öğretim üyeleri de katıldı. Katılımcılar, 30 yıl önceki fotoğraflarından oluşan slayt gösterisini izlerken duygulu anlar yaşadı. Tören sonunda mezunlara, hazırlanan yıllıklar dağıtıldı.

Dostluğumuz güçlü

Törende bir konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahinöz, "Dostluklarımız çok güçlü ki 30 yıl sonra tekrar buluştuk. 30 yıl önce kriz vardı. 30 yıl sonra hala ekonomik krizin yanında, çağdaşlaşma ve demokratikleşme krizi yaşıyoruz. Demokrasinin gücüyle bu krizleri aşacağımıza inanıyorum" dedi. Organizasyon Komitesi adına konuşan Melih Büke ise şunları söyledi:

"Mezuniyetimizi sadece birkaç arkadaşımızla bir araya gelerek kutlayabilmiştik. Okulumuzda ne bir diploma töreni düzenlendi, ne de bir yıllık hazırlayabildik. Okulu bitirip gittiğimizden sadece dosyaların haberi oldu. Aradan yıllar geçti. Kalabalık bir grup olarak ilk kez 1994'te buluşabildik. Bugüne kadar bulmak için çok uğraştığımız ama bir türlü ulaşamadığımız arkadaşlarımızın da bizimle irtibat kurmalarını bekliyoruz."

Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.