28 Şubat mağduru Öğretmen mesleğine döndü

28 Şubat mağduru Öğretmen mesleğine döndü

28 Şubat döneminde öğretmenliği elinden alınan Şahin, mesleğine döndü.

28 Şubat döneminde diplomaları yok sayılarak görevden alınan Mısır El Ezher Üniversitesi mezunu öğretmenler, yeniden mesleklerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Türkiye'nin değişik yerlerinde 8,5 yıl öğretmenlik yapan ve 28 Şubat sürecinde görevinden alınan İlyas Şahin, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yıllardır ayrı kaldığı öğrencilerine kavuştu.

Postmodern darbe sürecinin mağdurları arasında 115 öğretmen de bulunuyor. Diplomalarının denkliği düşürülerek görevlerine son verilen 115 öğretmen 13 yıl aradan sonra göreve dönme süreci başladı. Erdoğan Teziç'in başkanlığı döneminde YÖK'e yazılı başvuruda bulunan ve red cevabı alan İlyas Şahin, Yusuf Ziya Özcan'ın göreve gelmesiyle yeniden mesleğine dönme talebinde bulundu. Şahin, YÖK'ten gelen "fark derslerini verin, görevinize başlayın' cevabı üzerine El Ezher Üniversitesi'nde alamadığı 4 dersi Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde aldı. Ardından denklik belgesini de alan Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmenliğe dönebilmek için müracaat etti. Milli Eğitim Bakanlığı da onay verince Şahin ve 100'e yakın arkadaşı görevine döndü.

Öğretmenlikten alındıktan sonra 10 yıl memurluk yapmak zorunda kalan İlyas Şahin, 1991 yılında Mısır'ın El Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1992 yılında Hakkari İmam Hatip Lisesi'nde, daha sonra da 4 yıl Edirne Uzun Köprü İmam Hatip Lisesi'nde görev yaptı. Daha sonra İnegöl'e bağlı Kurşunlu beldesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanan ve 2,5 yıl öğretmenlik yapan Şahin, 28 Şubat sürecinde yurtdışı ilahiyat mezunu olması sebebiyle diplomasının denkliği iptal edilince görevinden alınarak memur olarak başka bir göreve atandı. 10 yıldan beri Atatürk İlköğretim Okulu'nda memur olarak çalışan Şahin, bu zaman zarfında öğretmenliğe dönmek için defalarca YÖK'e başvurdu. 10 yıl süren hukuk mücadelesini kazanan Şahin, Bursa İnegöl İmam Hatip Lisesi'ne meslek öğretmeni olarak tayin edildi.
tımetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.