26 üniversiteliye okul yasağı kalktı

26 üniversiteliye okul yasağı kalktı

YILDIZ Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, türban karşıtı eylem yaptıkları ve afiş astıkları için haklarında soruşturma açtığı 26 öğrencinin okula girişini yasakladığı kararı kaldırdı.

Üç gündür okula alınmayan öğrenciler, yasağın kalkması üzerine derslerine girebilecek. Ancak açılan soruşturma devam edecek.

Karar öğrencilere sözlü olarak bildirildi. Bildirimden sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, iki öğrenciyi makamına çağırarak sıkıntılarını dinledi. Öğrencilere verdikleri kararı kaldırdıklarını tekrarlayan Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, soruşturma kararını ise geri çekemeyeceklerini söyledi.Öğrencilerde, basın mensuplarına, 1 Kasım Pazartesi günü isteklerini belirten bir dilekçeyi rektörlüğü vereceklerini belirtti.

BİBER GAZI VE COPLA MÜDAHALE

Okulun Beşiktaş Kampüsü'nde üniversitelerde türbanın serbest olmasını protesto eden 'Öğrenci Kollektifi' ile 'Türkiye Komünist Parti' üyesi bir grup öğrenci, 21 Ekim Perşembe günü eylem yaptı. "Üniversitenin ve Kadın Özgürlüğü İçin Türbana Hayır" ve "Fermanları Yırt Ayağa Kalk" yazılı afişler asan öğrenciler ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktı. Kısa süreli yaşanan tartışma kavgaya dönüşünce okula polis çağrıldı. Polis, afişleri indirmeyi kabul etmeyen öğrencilere biber gazı sıktı ve copla vurdu. Bu yüzden 5 öğrenci hafif yaralandı. Yaralanan öğrenciler ile onlara destek veren yaklaşık 200 öğrenci polisin müdahelesini protesto etti.

SORUŞTURMANIN SAĞLIĞI İÇİN

Rektörlük soruşturma açtı. 25 Ekim Pazartesi sabah saatlerinde kampüse gelen öğrencilere, girişte üzerinde rektörlük genel sekreterliği imzalı “Açılan disiplin soruşturmasının sağlıklı yürütülebilmesi ve kampüs düzeninin sağlanabilmesi amacıyla üniversitemiz kampüslerine soruşturma sonuçlanana kadar girişiniz yasaklanmıştır” yazılı kağıtlar verildi.

Bunun üzerine öğrenciler kampüs önünde beklemeye başladı. Derslere giremiyen öğrenciler bir gün sonra da çadır kurdu. Öğrencilere bazı okul arkadaşları ile öğretim görevlileri de destek verdi. Yaşananlar gazetelerde ve televizyonlarda haber oldu. Öğrenciler eğitim haklarının elinden alındığını ileri sürdü.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.