26 bin bakanlık çalışanına şok! Asgari ücretin altında maaş alacaklar!

26 bin bakanlık çalışanına şok! Asgari ücretin altında maaş alacaklar!

Mağduriyet toplu iş sözleşmesine eklendi On binlerce sosyal hizmet işçisi yeni asgari ücretin altında ücretler ile geçinmeye çalışıyor. Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanı Sert, Yaşanılan bu mağduriyeti toplu iş sözleşmesi masasında dile getirdi.

Mağduriyet toplu iş sözleşmesine eklendi

On binlerce sosyal hizmet işçisi yeni asgari ücretin altında ücretler ile geçinmeye çalışıyor. Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanı Sert, Yaşanılan bu mağduriyeti toplu iş sözleşmesi masasında dile getirdi.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALDI

Milli Gazete'den Ahmet Sesli'nin haberine göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde çalışan 26 bin sosyal hizmet işçisinin ücretleri 2022 yılı için 4 bin 253 TL olarak belirlenen yeni asgari ücretin altında kaldı. Artan enflasyon ve yeni asgari ücret rakamından etkilenen sosyal hizmet işçilerinin ücretleri için yetkili sendika Öz Sağlık-İş, toplu sözleşme taleplerini revize etti.

Konu ile ilgili Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal hizmet işçilerinin yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekildi. Sert, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına toplu sözleşme masasına oturan işveren sendikası TÜHİS’e yeni taleplerin iletildiğini, sendikanın taleplerinin TÜHİS ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılacak bir çalışma ile yeniden değerlendirileceğini söyledi.

“MAĞDURİYET SON BULSUN”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin devam ettiğini hatırlatan Sert, “Sendika olarak yeni gelişen bu durum karşısında sosyal hizmet işçisi adına masaya sunduğumuz taleplerimizi revize ettik. Hem idari, hem sosyal hem de mali haklar açısından sosyal hizmet çalışanlarının insan onuruna yaraşır bir ücret ve haklara ulaşabilmesi adına yürüttüğümüz mücadeleyi müzakere masasına da var gücümüzle yansıtıyoruz. Pandemi döneminde canlarını dişlerine takarak karantinalı nöbetlerle günlerce haftalarca ailelerinden uzakta görev yapan sosyal hizmet çalışanlarımızın mağdur edilmeyeceğine inanıyoruz” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.