2011’in yıldızı olacak

2011’in yıldızı olacak

Piyasalar 2011'in favorilerini belirlerken bir sektör üzerinde önemle duruyorlar...

Piyasa uzmanları petrol ve doğalgaz tarafında 2011'de yaşanacak gelişmeler ile enerji piyasalarının dikkat çekeceği konusunda hem fikirler. Ham petrol tarafındaki rasyonalizyon enerji uzmanları tarafından sektörün cazibesini arttırdığı vurgularına neden olurken, talep tarafının da altını çizdiler.

2010 yılında 462 milyar dolarlık enerji anlaşmaları ile dünya çapında yüzde 21'lik birleşme satın alma yaşandı. Anlaşmalar ile sektör hisselerinde yüzde 29'luk değer artışı yaşandı.

Enerji dünyasının titanları Exxon Mobile ve Chevron Wall Street bankalarının kıskacına girerken Asya ve Avrupa'da da petrol şirketlerine odaklanılmaya başlandı. Bunun yanı sıra Çin'de CNOOC ve Hindistan'da Reliance yatırımcıların dikkatle takip ettiği şirketler.
Enerjide yeni kollarda 2011'de piyasa uzmanlarının gözdesi olacak. Küresel rekabetin son dönemde çok sertleştiği karbon piyasasının yeni oyuncuları sektöre taşıması bekleniyor. Yılın çevre felaketi de petrol yaması yapılması için yeni şirketlerin önünü açarken ekipman sağlayıcısı firmalar için de yeni fırsatların doğacağı konuşuluyor.


vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.