20 yıl sonra satranç bilmeyen kalmayacak

20 yıl sonra satranç bilmeyen kalmayacak

Satranç Milli Takımları Menajeri Özgür Solakoğlu, 20 yıl sonra Türkiye'de satranç bilmeyenin kalmayacağını söyledi.

Solakoğlu, Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban ile Antakya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Ahmet Abdullahoğlu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, 5 yıldır satrancın okullarda yardımcı ders olarak işlendiğini kaydetti.

İş Bankası'nın sponsorluğunda 118 bin lisanslı sporcu, 40 bin antrenörle satrançta Avrupa ülkeleri seviyesine geldiklerini ifade eden Solakoğlu, şöyle devam etti: “3 milyon dolarlık bütçemizle dünyada en güçlü satranç federasyonları arasında yerimizi aldık. Federasyon başkanı Nihat Yazıcı, Dünya Satranç Federasyonu'nun (FIDE) aynı zamanda başkan yardımcılığı görevini de yürütüyor. 2012 yılında satranç olimpiyatları İstanbul'da yapılacak. Şimdiden bunun hazırlıklarına başladık. Satrancın okullara ders olarak girmesinden sonra her yıl binlerce lisanslı sporcu kazanmaya başladık. 20 yıl sonra Türkiye'de satranç bilmeyen kalmayacak.”

Hatay'ın satrançta önemli bir yeri bulunduğuna dikkati çeken Solakoğlu, “Geçen yıl 8 yaş kategorisinde Denizcan Temizkan, Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi oldu. Yine 14 yaş kategorisinde Diyap Büyükaşık okullararası dünya şampiyonasında ikinci oldu. 28 takımı bulunan Hatay, bir çok büyük ilimizden daha başarılı” diye konuştu.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.