2 bin 834 TL'si olmayan aile yoksul!

2 bin 834 TL'si olmayan aile yoksul!

Türk-İş'in araştırmasına göre Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 871 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 834 TL olarak gerçekleşti.

Türk-İş tarafından yapılan ve ülkede çalışanların geçim koşullarını ortaya koyan "açlık ve yoksulluk sınırı" araştırmasının 2011 Mart ayı sonuçlarına göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 870,61 TL olarak belirlendi. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 835,85 TL oldu.

MARKETLERDEKİ KAMPANYALAR GIDA FİYATLARINI GERİLETTİ

Dört kişilik ailenin insan onuruna yaraşır bir geçim düzeyi sağlayabilmek için yapması gereken aylık harcama tutarı geçtiğimiz aya göre geriledi. Ailenin sadece mutfakharcaması için yapması gereken harcama tutarı yaklaşık 19 TL, toplam harcama gereği ise yaklaşık 62 TL azaldı. Gıda harcamasıfiyatlarının gerilemesinde, çoğu markette başlayan KAMPANYALARIN etkisi dikkati çekti. TÜRK-İŞ'in verileri temel alındığında Mart 2011 itibariyle "mutfak enflasyonu"ndaki değişim şöyle oldu:

"Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin "gıda için" yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 2.13 oranında geriledi. Yılın ilk çeyreği itibariyle artış oranı yüzde 0.32 oldu. Gıda enflasyonunda oniki ay itibariyle artış oranı yüzde 3.02 oranında gerçekleşti. Yıllık ortalama artış oranı yüzde 10 olarak hesaplandı.

TAKVİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.