176 öğrenci bir sınıfta..

176 öğrenci bir sınıfta..

1, 2 ve 3. sınıfları oluşturan 110 öğrenci öğleden önce, 4 ve 5. sınıfları oluşturan 66 öğrenci ise öğleden sonra aynı sınıfa giriyor!

Sislice köyünde eğitim içler acısı... Sıralara balık istifi doluşmak zorunda kalan öğrenciler zaman zaman yer kapma kavgasına tutuşuyor. Oturabilen çocuklar kendini şanslı sayıyor. Öğrenciler 110 kişilik bir sınıfta balık istifi gibi üst üste eğitim görüyor.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Sislice Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu öğrencileri, sıkıntılı bir eğitim dönemi geçiriyor. 1, 2 ve 3'ncü sınıf öğrencilerinden oluşan 110 kişi tek odalı bir yerde balık istifi gibi eğitim görüyor. 4 ve 5'nci sınıftan oluşan 66 kişi ise öğleden sonra derslere katılınca mevcut 176 'ya çıkıyor. Aynı zamanda okulda bulunan tek tuvaletin de kapısı yok. Bundan dolayı öğrenciler ihtiyaçların yakınlardaki evlerde gidermek zorunda kalıyor.

OTURACAK YER YOK

Her bir sırada 5 öğrencinin oturduğu sınıfta eğitim yapmanın güç olduğunu belirten öğrenciler, en çok da defter ve kitaplarını masaya koyacak yer bulamadıklarından yakınıyor. Köy sakinlerinden Serdal Uygus çocukların oturacak yer bulamadığını belirterek, “Köyümüzde yeterli bir okulumuz yok. Sabahleyin 100 öğrenci geliyor. Okulun tuvaleti yok. Bir sırada 4-5 ve hatta 6 kişi oturuyor. Devlet bize bir an önce sahip çıksın” dedi.

Ders zili çaldığı zaman adeta izdiham yaşıyor. Öğrenciler, sıra kapmak için yarışıyor. Yer kapamayan öğrenciler ise dersi ayakta geçirmek zorunda kalıyor. Bazı öğrenciler zaman zaman sıra yüzünden birbirleriyle kavga ediyor.

http://www.haber3.com/news_detail.php?id=460149

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.