1484 CEO işten kovuldu

1484 CEO işten kovuldu

Amerikan danışmanlık şirketi Challenger, Gray & Christmas'ın yaptığı araştırmaya göre, 2008 yılında ABD'de işini kaybeden CEO sayısı 1484'ü buldu.

Şirketin CEO'su John Challenger'a göre bu CEO'ların yoğun baskı altında kalmış olmalarından ve hatalarına olan tahammülün çok düşük olmasından kaynaklandı. Bu sonuç, Gray & Christmas'ın kurulduğu 1999'dan bu yana elde edilen en yüksek rakam oldu. Ancak New York Times'a göre olayın asıl endişe veren kısmı kovulan CEO'ların yerine gelenlerin, eskilerden daha iyi olmaması.

Yine ABD'li bir danışmanlık firması olan Boston Consultang Group'un (BCG) raporuna göre de Aralık 2008'de incelenen 60 uluslararası şirketin yarısından fazlası, TARP (Sorunlu Varlıkları Kurtarma Programı) yardımı almalarına rağmen, stratejilerinde çok az değişikliğe gittiler. Ayrıca otomotiv ve inşaat endüstrileri dışında faaliyet gösteren birçok firma, krizin 2009'daki etkisinin az olacağını düşündüğünü belirtti.

Hatalardan ders almak

Görevi devralan yeni CEO'ların, eskilerin hatalarından birşey öğrenip öğrenmediğini görebilmek için zaman gerekiyor. Ayrılan CEO'lardan 623'ünde gerekçe olarak emeklilik veya kendi isteğiyle çekilmek göteriliyor. Bu çekilmelerin bir kısmının ise 'üstü kapalı kovulma' olduğu vurgulanıyor. İşten ayrılması gerektiği bilgilendirmenin yapılmasıyla birlikte CEO'ların ilk düşündüklerinin 'Bir şirketi yönetebilecek kadar kalifiye ve iyi değilim' cümlesi olduğunun da altı çiziliyor.
Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.