14 yıl kalbinde sargı beziyle yaşadı

14 yıl kalbinde sargı beziyle yaşadı

Şimdiye kadar ameliyatta cerrahların hastanın iç organlarında makas, neşter gibi malzemeleri unuttuğu haberlerine sık rastlandı. Ancak Rusya'daki gibi bir olay ilk defa oluyor.



Rusya'da bir kalp hastasını ameliyat eden cerrah, kalbin içinde bir top sargı bezini unuttu. 1995 yılında kalbinde sargı bezi unutulan adamın 14 yıl boyunca bu şekilde yaşadığı ve geçen ocak ayında hayatını kaybettiği belirtildi.

Rus haber ajansı RIA Nowosti'ye göre, 1995 yılında Moskova'da bir klinikte kalp ameliyatı geçiren hastanın iç organında bir top sargı bezi unutuldu. 14 yıl boyunca kalbinde sargı beziyle yaşayan adamın ameliyattan 10 yıl sonra beyin kanaması geçirdiği ve 4 yıl yatağa bağlı yaşadıktan sonra yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Yapılan otopside ölen adamın kalbinde bir top sargı bezine rastlandı.

Hastanın ailesi ölüm nedeni olarak kalpte unutulan sargı bezini göstererek klinik ve doktoru dava etti. Ancak 1995 yılında yapılan ameliyattın üzerinden uzun zaman geçtiği ve dosya tutulmadığı için ameliyatı yapan cerah suçlanamıyor. Mahkeme heyeti dosya bulunamadığı için davanın zaman aşımından düşeceğini belirtiyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

ALMANYA'DA 500 BİN GÖÇMEN UYUM KURSUNA GİRDİ
Almanya'da bugüne kadar 500 bin göçmenin uyum kurslarına katıldığı bildirildi. Nürnberg kentindeki Göç ve Mülteci Dairesi tarafından yapılan açıklamada, göçmenlerin Almanya'ya daha kolay uyumlarının sağlanması için düzenlenen kurslara, 4 yılda 500 bin kişinin katıldığı, 155 bin yabancının geçen yıl bu kurslara katılma hakkı elde ettiği belirtildi. Kurslardan sonra yapılan sınavlara girenlerin üçte ikisinin başarılı olduğu ifade edilen açıklamada, kurslara özellikle Türk, Rus, Ukraynalı, Polonyalı ve Iraklıların katıldığı kaydedildi.

K. KORE'DE HALEF BELLİ OLDU
Kuzey Kore'nin, yabancı ülkelerdeki misyonlarına, Devlet Başkanı Kim Jong-İl'in küçük oğlunun ülkenin bir sonraki lideri olacağı yolunda bir mesaj gönderdiği iddia edildi. Güney Kore'de yayın yapan Dong-a İlbo ve Hankook İlbo gazeteleri, rejimin, söz konusu mesajı, 25 Mayıstaki nükleer denemeden sonra gönderdiğini yazdı.
Adı açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, gönderilen mesajda diplomatlardan, Kim'in üçüncü oğlu 26 yaşındaki Jong Un'a bağlılıklarını bildirmelerinin istendiği öne sürüldü.

İSPANYA'DA DOMUZ GRİBİ OKULA DA SIÇRADI
İspanya'nın başkenti Madrid'in Leganes ilçesindeki bir okulda 2 öğrencide domuz gribine rastlandığı açıklandı. Madrid özerk yönetimi hükümetinin sağlık işlerinden sorumlu üyesi Juan Jose Güemes, "İsaac de Albeniz" okulunda 2 öğrencide H1N1 virüsü tespit edildiğini ve okulun yarın kapalı tutulacağını duyurdu.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.