14 ilde yağış uyarısı!

14 ilde yağış uyarısı!

Göller Yöresi, Kastamonu, Sinop, Afyonkarahisar, Denizli (Çardak), Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ın doğusu ile Ankara'nın batı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Kastamonu, Sinop, Afyonkarahisar, Denizli (Çardak), Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ın doğusu ile Ankara'nın batı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Rize, Amasya'nın kuzeyi, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Rize, Amasya'nın kuzeyi, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı vb.) yetkili ve ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ın doğusu ile Denizli'nin Çardak çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi'nin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Rize, Amasya'nın kuzey, Trabzon'un doğu kesimleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.