10 Bin Kişiye İş İçin Kurs

10 Bin Kişiye İş İçin Kurs

İstanbul'da faaliyet gösteren Gelişim Meslek Yüksekokulu, İşkur'un belirleyeceği 10 bin işsize 5 ay boyunca özel eğitim sunacak. Ücretsiz verilecek eğitimler sonunda işsizler hem sertifika alacak hem de İşKur'dan iş garantisi kazanacak.

Aylin Löle'nin haberi

İşkur seçecek, Gelişim Meslek Yüksekokulu 10 bin işsize özel ders verecek. Gelişim Meslek Yüksek okulu ile Türkiye İş Kurumu'nun (İşKur) anlaşmasıyla, 5 ay boyunca 10 bin işsize özel eğitim verilecek. Gelişim Meslek Yüksekokulu'nun kurucusu Abdülkadir Gayretli, 'Gelişim Meslek Yüksekokulu olarak işsizlere yönelik bir proje geliştirip uygulama fikrimiz vardı. Bunu İşkur ile paylaştık. Kasım 2009'da ön görüşmeler yapıldı. 2010'un ilk aylarında da sözleşme gerçekleşecek' dedi.

15 BELEDİYE İLE ANLAŞIYOR

Anlaşma çerçevesinde İşkur'un tespit edeceği işsizlere özel eğitim vereceklerini anlatan Gayretli, 'Böylece hem ilgili sektörlere uzman elemanlar kazandırılacak hem de 10 bin kişinin daha meslek edinmesi sağlanacak. Eğitimler İktisadi ve İdari Birimler, Sağlık Birimleri ve Teknik Birimler Programları'nda gerçekleştirilecek' diye konuştu. Gelişim Meslek Yüksekokulu'nun eğitimler sonunda 10 bin kişiye alanlarıyla ilgili sertifika vereceğini belirten Gayretli, 'Bizim eğittiğimiz ve sertifika verdiğimiz işsizlere de İşkur iş bulacak' şeklinde konuştu. Bu eğitimlere süreklilik kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Gayretli, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Eğitim amaçlı olan vakfımızca kurulan Gelişim Meslek Yüksekokulu'muzda gerek devlet kurumları gerek özel kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle halkımızı eğitecek, bilinçlendirecek ve iş imkanı elde etmelerine yardımcı olacak faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz. Yine işsizlere eğitim vermek üzere 15 belediye ile anlaşma aşamasındayız. Bunu gerek devlet gerekse özel şirketlerle görüşüp hayata geçirmeyi planladığımız çeşitli projelerimiz takip edecek.'

2010-2011 için YÖK'ten izin bekliyor

MİMAR Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü'nü bitiren Abdülkadir Gayretli, öğrenciliği boyunca, sokaklarda sakız, Mahmutpaşa ve Sirkeci'de yerlerde kazak satarak iş hayatına atıldı. Aile şirketi olan tekstil işindeki hissesini alarak 1997'de İstanbul Güneşli'de kendi okulu Gökkuşağı Koleji'ni kurdu. 2008'de Ümraniye'de Gökkuşağı Koleji'nin ikinci şubesini açan Gayretli, ardından da Gelişim Meslek Yüksek Okulu'nu hayata geçirdi. Üniversite kurmak için de yatırımını ve başvurusunu yapan Gayretli, 2010-2011 eğitim dönemi için YÖK'ten izin bekliyor.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.