1 TL'ye satılan dürümler araştırılmalı"

1 TL'ye satılan dürümler araştırılmalı"

Gaziantep Ciğer Kebapçıları Odası Başkanı Mehmet Gül, geçtiğimiz yıl kilosu 7 TL'den satılan ciğerin, çevre illerin talebi sonucu 20 TL'ye çıktığını belirterek, "Eskiden fakir yiyeceği olarak bilinen ciğer, artık zengin yiyeceği oldu.

Fiyatlar ortadayken 1 TL'ye satılan ciğerler var. Bunlar il sağlık müdürlüğü tarafından araştırılmalı." dedi.
Ciğer fiyatlarının el yakmasında, çevre illerin büyük etkisinin olduğunu söyleyen Mehmet Gül, "Şanlıurfa, Mersin, Adana, Adıyaman, Birecik'ten Gaziantep'e gelip ciğer alıyorlar. Eskiden biz oralardan alırdık, şimdi oradan buraya gelip ciğer alıyorlar. Gaziantep'e yetecek kesim var, ama bu kişiler geldiği zaman adam toptan alıp gidiyor. Oralarda kesim yeterli değil. Şu anda karaciğerin kilosu 20 TL. Geçen sene bu dönemlerde karaciğerin kilosu, 7 TL'ydi. Etin kilosu 17 TL olan bir yerde ciğer 20 TL olur mu?" şeklinde konuştu.

    CİĞER ZENGİN YİYECEĞİ OLDU

"Ciğerin özü Gaziantep'tir, ama şu anda Gaziantep'te ciğeri bitirmek üzereler" diyen Gül, "Esnaf, 20 TL'ye ciğer alıp da, bunu kaça satacak?" diye sordu. Gül şöyle konuştu: "Ciğer eskiden fakir yiyeceğiydi, son zamanlarda zengin yiyeceği oldu. Bunda fiyat artışının yanı sıra, konforlu mekanların açılmasının da etkisi oldu. Karaciğer kan yapıcı bir özelliğe sahiptir. Çocuklar ve kadınlar için sağlıklıdır. Doğum yapmış kadınlara doktorlar bile karaciğer yemelerini tavsiye eder. Ciğerin insan vücuduna faydası vardır. Ancak 50 yaşından sonra kolestrolü olanlar biraz dikkat etmelidir. Ayrıca yediğiniz ciğerin taze olması da önemlidir. Ciğer aynı gün tüketilmelidir. Ciğer taze yenir. Ciğerin taze olduğunu renginden anlayabilirsiniz. Eski ciğerin kanı akar."
Birinci sınıf ciğere 5, ikinci sınıf ciğere ise 4 TL rayiç fiyat çıkardıklarını söyleyen Gül, Gaziantep'te 1 TL'ye dürüm satıldığına da dikkat çekerek, "İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Belediyelerin, il sağlık müdürlüğünün bunlarla ilgilenmesi lazım. 1 TL'ye nasıl satıyor araştırması lazım. Ekmek 35 kuruş. Fiyat ortada." dedi.

haber vakit

 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.