1 Mayıs Bütün Çalışanlara Tatil

1 Mayıs Bütün Çalışanlara Tatil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın Geniş Kapsamlı, Bütün Çalışanları İçine Alan Bir Tatil Olacağını Söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın geniş kapsamlı, bütün çalışanları içine alan bir tatil olacağını söyledi.

Üçlü Danışma Kurulu toplantısı öncesinde açıklama yapan Çelik, çalışma ilişkilerinde kavgacı anlayışın geride kaldığını söyledi. Sosyal devlet, sosyal diyalog ve insan merkezli çalışma politikalarını dünyanın hayata geçirmeye başladığını ifade etti. Çelik, uzlaşmacı anlayışın 1 Mayıs'ı korku günleri olmaktan çıkardığını aktarırken, işçi ve emekçinin dayanışma gününe dönüştürdüğünü vurguladı. 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Bayramı olarak tatil ilan edilmesi konusundaki kanun tasarısını Bakanlar Kurulu'nun imzasına açıldığını aktaran Çelik, şunları söyledi:

"Şimdiden çalışanlarımızın 1 Mayıs'ını, Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeğin dayanışması, çalışma hayatının sorunlarının irdelendiği, demokrasi kültürünün zirveye çıktığı, sevginin, barışın yeşerdiği bir bayram olarak hafızalarda bundan sonra umuyoruz ki yer edecektir. Ülkemize, çalışanlarımıza, milletimize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum."

1 Mayıs Taksim'de mi kutlanacak? sorusuna Çelik, "1 Mayıs'ın nerede kutlanacağına yasal mevzuat çerçevesinde idare ve mülki amirler karar verecek." cevabını verdi. 1 Mayıs ile ilgili tasarıyı Meclis'te çok hızlı bir şekilde ele almayı planladıklarını vurgulayan Çelik, uzlaşma sağlanması halinde sendikal yasalarla ilgili değişikliklerle birlikte her iki konuyu kısa sürede hayata geçirmeyi istediklerini ifade etti.

Bakan Çelik başkanlığındaki toplantıya TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, bakanlık bürokratları ve konfederasyonların uzmanları katılıyor.

www.sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.