1.5 milyon esnaf prim borçlusu

1.5 milyon esnaf prim borçlusu

İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, ekonomik krizin zora soktuğu esnaf ve sanatkarların bunalımla karşı karşıya kaldığını kaydetti

Yılmaz, Türkiye'de 1.5 milyona yakın esnaf ve sanatkarın vergi ve SGK prim borçlarına yeniden yapılandırma beklediklerini vurguladı.
Borçlara yeniden yapılandırmanın hazirandan beri beklendiğini vurgulayan Yılmaz, vergi dairelerinin borçlara yönelik takip başlattıklarını kaydetti. Yılmaz şunları kaydetti:

Taksit yapılmalı
“En az 24 ay vadeli ve sıfır faiz uygulanarak vergi ve prim borçları taksitlendirilmeli. Bilhassa ana borca uygulanan yüksek faizden dolayı 5-10 kat büyüyen borçlar ödemeyi zorlaştırmaktadır. Şu ana kadar birikmiş borç, enflasyon oranında yeniden değerlendirmeye tabi tutularak indirilirse yeniden yapılandırmadan sonuç alınabilecektir. Enflasyon yıllık yüzde 7 düzeyindeyken prim borçlarından aylık yüzde 3 gecikme cezası alınıyor. Bu durumda sürekli yeniden yapılandırma yapmak zorunda kalırsınız. Bunun olmaması için primlerin ve gecikme zammı ile gecikme cezası oranlarının makul seviyelere düşürülmesi gerekir.”

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.