0.09 puan için ölüme atladı

0.09 puan için ölüme atladı

Formasyon kursuna başvurusunun kabulü için 2.50 olması gereken ders başarı ortalaması 2.41'de kalınca bunalıma girip 5. kattan ölüme atladı.

İzmir'de öğretmen olmak isteyen ünversiteli genç kız, formasyon kursuna başvurusunun kabulü için 2.50 olması gereken ders başarı ortalaması 2.41'de kalınca bunalıma girip 5. kattan ölüme atladı.


İZMİR'in Özkanlar semtinde, Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Edebiyatı Bölümü'nde 2'nci sınıftan 3'üncü sınıfa geçen Pelin Özşahin (21), annesinin kahvaltı hazırladığı sırada 5'inci kattaki dairelerinin balkonundan kendisini boşluğa bıraktı. Apartmanın yeşil alanına düşen Özşahin, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Olay sırasında evde olan mali müşavir baba Mustafa Özşahin ile öğretmen anne Münire Özşahin, acil servis önünde endişeli bekleyişin ardından kızlarının acı haberini alınca sinir krizi geçirdi. Okulunda yarı burslu olarak okuyan Pelin Özşahin'in, çok istediği öğretmenlik mesleği için formasyon kursuna başvurusunun kabulü için 2.50 olması gereken ders başarı ortalamasını 0.09 puanla kaçırıp 2.41'de kalınca bunalıma girdiği öne sürüldü. Baba Mustafa Özşahin “Kızım, öğretmenlik mesleği için okulunun gazetede yer alan ilanının ardından formasyon başvurusunda bulundu. Öğretim yılında hem 3'üncü sınıfa devam edip hem de 6 ay boyunca formasyon kursu alacaktı. Ama not ortalaması tutmayınca bunu gerçekleştiremedi. Kendisiyle konuştuğumuzda da önümüzdeki yıl notlarını yükselterek bu kursu almasına karar verdik. Ama onun psikolojik yapısı farklı olduğu için böyle bir olayı gerçekleştirdi. Çok önemli değildi. Başka bir okuldan da aynı kursu aldırabilirdik, buna maddi imkânımız da vardı” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.