Talip Geylan: Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin

Talip Geylan: Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin

Bengütürk Tv’de yayınlanan “Söz Hakkı” programına konuk olan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan üniversite çalışanlarının sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Akademisyenlerimizi geçim derdinden kurtarıp, zihinlerini, gönüllerini, fikirlerini, motivasyonlarını bilime aktarmalarını bekliyorsak, o halde ekonomik şartlarını iyileştirmeliyiz.

Akademisyenlerin ekonomik sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade eden Geylan, Geylan, başarılı öğrencilerimizin bilim alanını tercih etmesi için bilim insanlarımızın belli bir hayat standardına kavuşturulmasını istedi. Geylan şunları söyledi: “Dar ve sabit gelirlilerde olduğu gibi akademisyenlerimizin de en büyük sorunlardın birisi geçim derdidir. Oysa bilim insanlarımızın derdi geçim değil, bilim üretmek olmalıdır. Evinin iaşesinin kaygısını taşıyan bilim insanından nasıl sağlıklı bilim üretmesini bekleyebiliriz? Ülkemizin kalkınması noktasında büyük pay sahibi olan bilim üreten üniversitelerimiz ve bunun taşıyıcısı olan bilim insanlarımızdır. Dolayısıyla onları geçim derdinden kurtarıp, zihinlerini, gönüllerini, fikirlerini, motivasyonlarını bilime aktarmalarını bekliyorsak, o halde ekonomik koşullarını iyileştirmeliyiz. Ayrıca üniversitelerde akademik başarısı en yüksek olan öğrencilerin akademisyenliği tercih etmesini sağlamalıyız. Bu, akademisyenlerin ekonomik şartlarını iyileştirmekle gerçekleşebilir. Aksi taktirde başarılı öğrencilerimiz daha iyi ekonomik şartları olan meslekleri tercih eder. Bilim insanlarımızı belli bir hayat standardına kavuşturmalıyız ki, başarılı öğrencilerimiz de bilim alanında çalışmayı tercih etsin. Bu, Türk bilim hayatının geleceği açısından da önemlidir.”

Genel Başkanın açıklamaları için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.