Prof. Dr. Necati Cemaloğlu: Müfredatı hazırlayanlar bir özel yayınevi ile anlaştılar!

Prof. Dr. Necati Cemaloğlu: Müfredatı hazırlayanlar bir özel yayınevi ile anlaştılar!

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Prof. Dr. Necati Cemaloğlu sosyal medya hesabında...

Prof. Dr. Necati Cemaloğlu sosyal medya hesabından yeni müfredata ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cemaloğlu'nun değerlendirmeleri şöyle:

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ ile 12 yıllık zorunlu eğitimden hükümetin vazgeçme, esnetme ve değiştirme eğiliminin olmadığı ortaya çıktı.

İlkokuma-yazma öğretiminde kullanılan harf grupları ve yöntemi değişmiş. Her müfredat değişikliği, komisyonda çalışanlar için rant kapısıdır. Müfredatı değiştirirken, paralel olarak ders kitabını yazanlar, hatırı sayılır para kazanırlar. Bu, bir nevi kayırmadır. Afiyet olsun.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini hazırlayan değerli akademisyenlerin adları, unvanları, görev yaptıkları üniversiteler, müfredatın sunuş sayfasında belirtilmeli. Bu emeğe ve bilgiye saygının gereğidir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde vatanseverlik başlığı altında, Türkçeyi kullanan maddesi var. Eğitim varken maarif yazmak, programın içeriğini yüzlerde Arapça kelime ile ifade etmek biraz içsel tutarlılığı ortadan kaldırmış gibi. Ne dersiniz?

Arkadaşlar, müfredatla ilgili görüşlerimi soruyorsunuz. Bir kuruma müfredatla ilgili görüşlerimi rapor yazarak vereceğim. Sosyal medya hesabımdan rapora yazdıklarımı paylaşmam etik olmaz. Ancak raporda belirtmediklerimi paylaşıyorum.

Değerler eğitiminden, dini eğitim anlıyorsanız, ya değerler eğitimini bilmiyorsunuz ya da farklı amaçlarınız vardır.

Müfredat değişmişti. Müfredatı hazırlayanlar bir özel yayınevi ile anlaştılar. Gündüz MEB’de müfredatı yazdılar, akşam yayınevinde gündüz yazdıklarına göre kitabı yazdılar. Müfredat çıkmadan 1 ay önce MEB’den ayrıldılar. En lüks semtten evlerini aldılar, arabalarını değiştirdiler.

101.png

NOT: Müfredat yazan kişinin özel yayınevine kitap yazması, MEB ile bir sözleşmesi yoksa kanunen suç değil, etik sorun oluşturur. Yayınevleri arasında eşit rekabet ortamını yok eder. Müfredat yazanlar kitap yazdı ifadem 2004-2005 tarihi ile ilgilidir. 2024’teki ekibi tanımıyorum. (Haberimiz sonrasında Sayın Cemaloğlu sosyal medya hesabından bu açıklamayı yapmıştır)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.