Öğretmenler Cuma Günü İş Bırakıyor!

Öğretmenler Cuma Günü İş Bırakıyor!

Talip Geylan: Şiddeti Protesto İçin Perşembe Günü İlk Derse Girmiyoruz! Cuma Günü de İş Bırakıyoruz!

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu elim olayda hayatını kaybeden değerli meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak 09.05.2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık.Yine aynı gün X (Twitter) platformunda saat 21.00’de hashtag çalışması yaparak, şiddeti protesto edeceğiz. Çalışmamız Genel Başkanımız Talip Geylan’ın ilk tweetiyle başlayacak. 10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR diyoruz! Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 ve 2023 yıllarında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Başkanımız Talip Geylan şunları kaydetti:

“Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz?

Perşembe günü ilk derse girmiyor ve tüm okullarımızda açıklamalarımızla ses yükselterek YETER ARTIK! diyoruz.

Cuma günü tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR diyoruz!

Ayrıca 09.05.2024 tarihinde saat 21.00’de X (Twitter) platformunda hashtag çalışması yaparak, şiddeti protesto edeceğiz.

Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyoruz.”

Yönetim Kurulu Kararımız İçin Tıklayınız

Renkli Kokartımız İçin Tıklayınız

Siyah Beyaz Kokartımız İçin Tıklayınız

Eğitimde Şiddet Afişimiz İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.