Zorla evlilikten intihara en az 7 yıl hapis cezası

Zorla evlilikten intihara en az 7 yıl hapis cezası

Doğu'da sıkça görülen 'cebirle evlilik' sonucu intihara en az 7 yıl hapis cezası geliyor. Ayrıca pedofilinin 'testosteronlu hadımı'ndaki artış ve azalışa hakim karar verecek.

TBMM Adalet Komisyonu’nda, cinsel suçlarla mücadele amacıyla hazırlanan teklifle ilgili oluşturulan alt komisyon çalışmasını tamamladı. Alt komisyonun son anda yaptığı eklemeyle yeni cezalar getirildi.

‘Hadım’da geri adım yok

Buna göre, özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yaygın olan ‘cebirle (zorla) evlilik’ ve bunun intiharla sonuçlanması halinde ceza 7 yıldan az olmayacak. Yine mağdurun evini ve işyerine terk etmek zorunda kalması halinde cezalar bir katı kadar arttırılacak. Pedofiliye (çocuk tecavüzcülerine) testosteron hormonu verilmesine ise hakim karar verecek. AK Parti milletvekilleri Alev Dedegil ve Aşkın Asan’ın hazırladığı teklif bazı değişiklikler yapılarak kabul edilirken, alt komisyon çok tartışma yaratan ‘hadım’ düzenlemesinde geri adım atmadı. Yapılan değişiklikle, ‘testosteron tedavisi’ cezasının, cezaevinde olan tutuklularla ilgili uygulamasının hakim kararıyla yapılmasına karar verildi.

Kaçarsa cezası bir kat daha artacak

Yeni düzenlemeye göre, çocuklara yönelik cinsel saldırı suçunun nitelikli halinde hapis cezasına mahkum olanlar, cezanın infazı sırasında hakim kararıyla ve koşullu salıverildikleri takdirde, denetim süresi içinde, testosteron etkisini önemli ölçüde azaltıcı tedaviye tabi tutulabilecek. Cinsel tacizde ceza 7 yıldan 10 yıla hapis olarak arttırılırken, komisyondaki değişiklikle cinsel tacize maruz kalan kişinin bulunduğu işyeri ve evini terk etmesine neden olunması halinde ceza bir kat oranında arttırılacak. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da görülen evlenme yaşına ulaşmamış bir kimseyle evlenmesi yönünde cebir veya tehdit kullanan kişi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Evlenme olmuşsa ceza bir kat arttırılacak. İntihara neden olmuşsa ceza 7 yıldan az olmayacak. 

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.