Zarar: 1 milyon Fatura: Yakıp yıkana

Zarar: 1 milyon Fatura: Yakıp yıkana

İstanbul'da izinsiz Nevruz çerçevesinde sokağa inip, metrobüs, durak, işyerlerini taşlayan, otobüs yakıp, kameraları kıran göstericilerin faturası ağır oldu.

 

Zarar 1 milyon 80 bin TL. Olaylarda 39 otobüs taşlandı. 42 otobüs durağı parçalandı. 6 tramvaya hasar verildi. Büyükşehir, yaptığı açıklamada 'Çok sayıda toplu taşım aracına büyük zarar verildi. Güvenlik nedeniyle bazı hatların güzergahlarında değişiklik yapıldı. 14 tanesi metrobüs hattında olmak üzere 39 otobüs göstericiler tarafından taşlandı. Çocuklar için trafik eğitimi verilen otobüs de yakılarak hasar verildi' dedi.
 
Devrim TOSUNOĞLU/Mete YILMAZ
Emniyet ise MOBESE, polis kamerası ve işyeri kameralarını incelemeye aldı. Saldırganların tespitinden sonra verdikleri zararların kendilerinden tahsili için dava açılacak. Olaylarda 135 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 9'u Güvenlik Şube, 126'sı ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 9 şüpheli Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten adliyeye sevke edildi. 126 kişinin ise sorgusu devam ediyor
KAZLIÇEŞME İÇİN BAŞVURU YOK
İçişleri Bakanlığı, 21 Mart tarihindeki kutlamalara izin verildiğini açıkladı. Ancak terör örgütünün, yandaşlarından bunu kabul etmemesini istediği belirtiliyor. Kandil'den yeni bir 'direnin' talimatı geldiği belirtiliyor. İddiaya göre örgüt, yandaşlarından bugün Adana, Mersin, Batman ve Hakkari'de gerginlik çıkarmalarını istedi. Güvenlik güçleri tedbirleri en üst seviyeye çıkardı.  Hakkari ve Van'da terör örgütüne yönelik operasyonlarda 34 kişi gözaltına alındı. Zanlıların değişik tarihlerde çıkan olaylara karıştığı belirtiliyor. Mersin'de ise izin verilmeyen 20 Mart için halkı alana çağıran bildiriler 5 TL'den satıldı.
İstanbul'da ise 21 Mart'ta Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılmasına izin verilen kutlamalar için valiliğe izin talebinde bulunan olmadı. Valilik  21 Mart Çarşamba günü resmi bir kutlama yapacak. BDP Nevruz'u 18 Mart'ta kutlamak istemiş ama valilik izin vermemişti. İstanbul polisi de son hazırlıklarını tamamladı. 10 bin polis göreve hazır. 
 
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.