Zabıtadan kaçan mendilci çocuk otomobil altında kalarak can verdi

Zabıtadan kaçan mendilci çocuk otomobil altında kalarak can verdi

Kadıköy'de bayram harçlığı kazanmak ve kendisine yeni bir pantolon almak için trafik ışıklarında kağıt mendil satan ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Bülent Çalıkıran kendisini kovalayan zabıtalardan kaçarken otomobilin altında kalarak can verdi.

Küçük çocuğun ailesi, yasa boğulurken belediyeyi suçladı.

Fikirtepe'de bir gecekonduda oturan yoksul ailenin 13 yaşındaki ortanca oğlu Bülent Çalıkıran önceki gün yaklaşan bayram öncesinde kendisine yeni bir pantolon almak, biraz da kendisine ve kardeşlerine bayram harçlığı çıkarabilmek için mendil satmaya başladı. Mahalledeki arkadaşı Ali Kılınç ile birlikte Koşuyolu Köprüsü altındaki trafik ışıklarında kağıt mendil satan Çalıkıran bir süre sonra Kadıköy Belediyesi zabıta ekiplerini fark etti. Zabıtayı gören Ali kaçarken Bülent yakalandı. Bülent de ani bir hareketle zabıtaların elinden kurtuldu ve kaçmaya başladı. Işıklardan 50 metre ileride E-5 Karayoluna kadar koşan Bülent, kendisini kovalayan zabıtalara yakalanmamak için panikle yolun karşısına geçmek istedi. Yola atlayan çocuk, Ahmet Özgür Solak'ın kullandığı otomobilin çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bülent, tüm çabalara rağmen kazadan 7 saat sonra hayatını kaybetti.

Acı haberi alan baba Mehmet ile anne Münevver Çalıkıran, oğullarının ölümüyle ilgili belediyeyi suçladı. Baba, "Hırsızı bile böyle kovalamazlar." derken anne "Sabah, 'gitme' dedim, 'Anne pantolon alacağım' diyerek el sallayıp çıktı. Sonra ölüsü geldi. Sorumlulardan şikayetçiyim." diye feryat etti. Arife günü ölen Bülent'in 8. sınıfa gittiği öğrenildi
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.