Yüz yüze eğitim öncesi kar nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi

Yüz yüze eğitim öncesi kar nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi

15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime geçecek olan bazı okullar, bu sefer de kar engeliyle karşılaştı. Kar yağışının etkili olduğu 4 ilde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bugün yerini kara teslim etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kademeli olarak gerçekleşmesi plananlanan yüz yüze eğitim 15 Şubat Pazartesi bazı okullarda başlayacaktı.

Yurt genelinde etkili olan kar yağışları, buzlanma ve don tehlikesi yaratırken, bazı il valiliklerince açıklanan karara göre, okullarda başlaması planlanan yüz yüze eğitime ara verildi.

ZONGULDAK'TA BİR GÜN TATİL

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentte yoğun kar yağışı beklendiğinden buzlanma ve don olayı gibi ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı özel ve resmi okullarda 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitimin, 1 gün süreyle ertelenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Eğitimin aksamaması için pazartesi günü uzaktan eğitim yapılacak.

ÇANAKKALE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Çanakkale’de etkili olan yoğun kar ve fırtına nedeniyle okulların açılması bir gün süreyle ertelendi.

Konuyla ilgili Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde hakim olan kar yağışından dolayı meydana gelebilecek aksamalar sebebiyle ilimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullardan/kurumlardan yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim öğretime 15 Şubat Pazartesi günü için 1 gün süreyle ara verilmiştir. Yine tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personel de 15 Şubat 2021 Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır” denildi.

EDİRNE'DE DE KAR ETKİLİ OLDU

Edirne’nin Keşan ilçesinde de yer yer 20 santimetreyi bulan kar yağışı sebebiyle okulların açılması 1 gün ertelendi.

Kar tatili nedeniyle köy okullarında başlayacak yüz yüze eğitim, 16 Şubat 2021 Salı gününe alındı.

TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME İKİ GÜN ARA

Tekirdağ’da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Tekirdağ Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 13.02.2021 tarih ve 141 Sayılı Kararıyla ilimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı, buzlanma ve ulaşımda oluşması muhtemel riskler nedeniyle 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlamasına karar verilen il geneli Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmî ve özel okulların yüz yüze eğitime başlama kararı 2 (iki) gün süreyle ertelenmiş olup yüz yüze eğitimin ertelendiği okullarımızda da eğitime uzaktan eğitimle devam edilecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.