Yurtlar Erdoğan'a bağlanıyor

Yurtlar Erdoğan'a bağlanıyor

Türkiye ve yurtdışında özel şirketlere 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle yurt yaptırılmasını öngören yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

AKP'nin teklifi ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun doğrudan Başbakanlık'a bağlanmasını öngörüyor.
AKP'li Kerim Özkul'un Meclis Başkanlığı'na sunduğu 'torba yasa teklifi' değişik düzenlemeleri içeriyor. Düzenlemenin en dikkat çeken yanı ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun doğrudan Başbakanlık'a bağlanması. Teklife göre Başbakan gerekli gördüğü taktirde bir bakan aracılığıyla kurumun yönetimini yürütecek. Yürürlükteki yasaya göre sadece Türkiye'de yetkili olan Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar kurumu artık yurtdışında da faaliyet gösterebilecek. Genel Kurulu'nda öğrenciler de temsil edilecek.

Özel sektör yurt yapacak
Teklif ayrıca kredilerinin geri ödenmesini de yeniden düzenliyor. Mastır yapanlar kredilerini okul bittikten 3 yıl sonra ödemeye başlayacak. Okuldan atılan veya ayrılan öğrenciler ise kredisini 2 yıl sonra ödemeye başlayacak. Teklife göre ayrıca öğrenci yurtları Yap İşlet Devret modeliyle özel sektör tarafından yapılabilecek. Özel sektör yurtları 49 yıllığına işletecek. İşyeri açma iznini belediye değil Milli Eğitim Bakanlığı verecek. Ayrıca askere giden er ve erbaşlara anne, baba, kardeş, eş veya çocuklarının ölümünde 10 günlük izin verilmesi de öngörüldü.





Radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.