Yüksekova'da gergin saatler

Yüksekova'da gergin saatler

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, BDP teşkilatının güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarını durdurması için yaptığı protesto gösterisine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından yaklaşık 100 kişilik bir grup, polise taşla saldırdı. Gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.


YÜKSEKOVA'DA GERGİN SAATLER / FOTO GALERİ

BDP'nin organizasyonuyla, operasyonların durdurulması için bugün protesto gösterisi düzenlendi. Cezaevi Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, sloganlar attı operasyonların durmasını istedi. Polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yapılan basın açıklamasının tamamlanmasının ardından kalabalık dağılmaya başladı. Dağılım sırasında yaklaşık 100 kişilik bir grup, sloganlar atarak Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürümeye başladı. Polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarılara göstericiler taş atarak karşılık verince olaylar çıktı. Polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Olayların büyümesi üzerine cadde üzerinde bulunan esnaf kepenkleri kapattı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamacalar sürdü.

ÇUKURCA'DA TOP SESLERİ

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi bugün yine top sesleriyle yankılandı. Sınırın sıfır noktasındaki Işıklı bölgesine yakın Hakan Tepe ile ilçe merkezindeki PKK'nın Zap ve Metina kamplarına yakın olan Darsinki tepesinde atılan havan toplarının sesleri, ilçe merkezinden de duyuldu.
Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında bulunan Hakkari Çukurca İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, askeri birliklerin konuşlu bulunduğu Hakan Tepe ile Darsinki tepelerinden de bugün Kuzey Irak yönüne doğru top atışları yapıldı. Top atışlarının, sınıra yakın olan PKK'nın Zap ve Metina kaplarına doğru yapıldığı belirtildi. Öğlen saatlerinde başlayan top atışları aralıklarla sürerken, İlçeye sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan Darsinki Tepesi'ndeki top atışları ilçe merkezinden de yankılandı.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.