Yönetici Atamada Usulsüz Atama İddiası

Yönetici Atamada Usulsüz Atama İddiası

TÜRK EĞİTİM-SEN'İN TESPİTLERİNE GÖRE; MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TOPLAM 97 KİŞİNİN USULSÜZ OLARAK ATAMASINI YAPMIŞTIR.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK'un usulsüz atamalarla ilgili yaptığı basın açıklamasıdır.

TÜRK EĞİTİM-SEN'İN TESPİTLERİNE GÖRE; MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TOPLAM 97 KİŞİNİN USULSÜZ OLARAK ATAMASINI YAPMIŞTIR.


Türk Eğitim-Sen Türkiye genelindeki usulsüz atamaları yakın plana alarak, bir araştırma yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'e sunulmak üzere hazırlanan dosyada, usulsüz atamalar madde madde belirtildi. Buna göre, yönetici atamaları, kurumsal atamalar, açıktan atamalar, İlk atamalar ve şube müdürleri atamaları olmak üzere 5 kategoride toplam 97 usulsüz atama tespit edilmiştir.

Bu usulsüzlüklerin 52'si yönetici atamalarında, 4'ü kurumlar arası atamalarda, 1'si açıktan atamalarda, 1'si ilk atamalarda ve 39'u da şube müdürü atamalarında yapılmıştır.


MEB, USULSÜZ ATAMALAR KONUSUNDA REKORU, YÖNETİCİ ATAMALARINDA KIRDI: 52 KİŞİ USULSÜZ OLARAK YÖNETİCİ ATANDI

Ülkemizde yönetici atamaları konusunda büyük sorunlar yaşanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, yıllardır yargıdan dönen yönetici atama mevzuatına rağmen ısrarla haksız ve hukuk dışı uygulamalarını sürdürmektedir. MEB Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği'nde Eğitim Kurumu yöneticiliklerine atamada esas alınacak temel kriterler; atamalarda kariyer ve liyakat, norm kadro esasları ve puan üstünlüğüdür. Oysa özellikle kariyer ve liyakat esasları yönetici atamalarında tamamen göz ardı edilmektedir.

Şöyle ki; Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 52 kişiyi usulsüz olarak yönetici atadığını tespit etmiştir. Bu nedenle usulsüz ataması yapılanların isimlerini ve hangi görevlere atandıklarını açık bir şekilde veriyoruz.

Örneğin; Bekir Şen, 24.04.2008 tarihli Yönetici atama yönetmeliğine göre puanı daha yüksek olan birinden daha öncelikli olarak Kilis merkezde bir okula müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Fatih Muhammet Boyraz, 24.04.2008 tarihli Yönetici atama yönetmeliğine göre puanı daha yüksek olan birinden daha öncelikli olarak Kilis merkezde bir okula müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Bahri Yıldızbaş, Çankaya Gülen Muharrem Pakoğlu İ.Ö.O'na müdür olarak atanmıştır. Bu atamanın 31.10.2008 tarihli 2008/74 sayılı genelgeden önce neye istinaden gerçekleştirildiği merak konusudur.

Mustafa Çavuş, A. Baran Numanoğlu İ.Ö.O'nda müdür başyardımcısı görevinde iken Ürgüp Tesan Anadolu Öğretmen Lisesi'ne müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Çavuş'un Anadolu statülü bir okula nasıl atandığı konusu şaibelidir. Tahsin Bozkurt, Manisa ili Turgutlu ilçesi Turgutlu İmam Hatip Lisesinde müdür yardımcısı iken Turgutlu Halil Kale Fen Lisesine 10 yıl önce görevlendirme ile kururcu müdür olmuştur. Daha sonra kadroya alınmıştır ancak hangi kriterlerle bu statülü bir okulda müdür olarak kaldığı şaibelidir. Fehim Altun, Van Erçiş, İmam Hatip Lisesinde tarih öğretmeni iken; Erçiş Anadolu Öğretmen Lisesine müdür olarak atanmıştır. Anadolu statülü bir okulda görev yapmak için gereken şartlara haiz değildir ve gerekli duyurularda yapılmamıştır.


MEB; YÖNETİCİ ATAMALARINDAN SONRAKİ EN BÜYÜK USULSÜZLÜĞÜ ŞUBE MÜDÜRÜ ATAMALARINDA YAPTI

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın şube müdürü atamalarında da tam 39 usulsüzlük yaptığını tespit etti. Ancak bu atamalar sadece sendikamızın tespit ettikleridir. Aslında usulsüz atamaların sayısı çok daha fazladır. 04.03.2006 tarih ve 260980 sayılı MEB Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği yayımlanmıştır Yönetmeliğin 6. maddesi;” 1) Bu Yönetmelikte belirtilen görevlere görevde yükselme yoluyla atama yapılabilmesi için aşağıda belirtilen genel şartlar aranır. a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak, b) Bakanlık kadrolarında en az iki yıl süreyle görev yapmış olmak, c) Son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalaması 70 puandan aşağı olmamak, ç) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak. Aynı Yönetmeliğin 7/1,a maddesi; “Şube müdürü kadrosuna atanabilmek için;1) En az fakülte veya dört yıllık yüksek öğrenim görmüş olmak, 2) Bakanlık kadrolarında en az iki yıl hizmeti bulunmak, 3) Şef, öğretmen, mimar ve mühendis kadrolarında en az üç yıl görev yapmış olmak.” Şeklinde düzenlenmiştir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığında bu madde hükümleri tamamen göz ardı edilerek, usulsüz şube müdürü atamaları gerçekleştirilmiştir.

Bu bağlamda usulsüz şube müdürü atamalarından birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz: Kazım Baran; Yüreğir Doğankent Celil Çavuşoğlu İ.Ö.O müdürüyken, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadrolu şube müdürü olarak atanmıştır. Abdulcelil Turgut, Sarıçam Mustafalar İ.Ö.O müdürü iken Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadrolu şube müdürü olarak atanmıştır.

Nurettin Can, Mersin Abdullah Günaydın İ.Ö.O'nda görevli iken Mersin ili Yenişehir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak atanmıştır. Celalettin Kapusuz, Batman Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak atanmış ve yolluğunu almıştır. Ancak daha sonra Bakanlık tarafından Amasya Göynücek ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak görevlendirilmiştir. Daha sonra da Valilik görevlendirmesi ile Amasya il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şube müdürü olarak atanmıştır. Böylece ülkemizde görevde yükselme ve unvan değişikliklerinde “kariyer ve liyakat” ilkeleri değil, “akraba ve tanıdık” ilkeleri uygulama alanı bulduğu şube müdürü atamalarında bir kez daha tescillenmiştir.

Usulsüz Yapılan 52 Yönetici Atama Listesi İçin Tıklayınız


www.memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum