Yönetici atama ve 76.madde

Yönetici atama ve 76.madde

14 Ekim 2009 tarihinde Ankara 5.İdare Mahkemesi'nin verdiği karar...

Sincan'da öğretmen olduğunu belirten okuyucumuzun göndermiş olduğu e postayı aynen yayınlıyoruz. İsmi geçen öğretmenlerin varlığı mahkeme karaıyla sabit olduğundan bu bilgi sitemizde yayınlanmıştır.

76.maddeyle Ankara Sincan Semiha İsen İlköğretim Okulu'na müdür olarak atanan Ufuk PAŞALI, 05.05.2009 tarihinde  (2005 tarhinde Türk Eğitim Sen üyesi olmuş) göreve  başlamış; 14.10.2009 tarihli Ankara 5.İdare Mahkemesi kararıyla atama işleminin yürütmesi durdurulmuştur.Ufuk PAŞALI, 2006 yılından beri Sincan'da ilköğretimde  başmuavinlik ;halk eğitimde müdür görevlerini vekaleten yürütmüştür.

Burada dikkat çekici nokta şudur:

76.maddeyle atanan Ufuk PAŞALI'yı dava eden eğitimci,2001 yılında Türk Eğitim Sen'e üye olan bu okulun müdür yardımcısı Ali Rıza BİRLER'dir. Ali Rıza BİRLER, Semiha İsen İlköğretim Okulu'na 2007 tarihinde yayınlanan "kimi istersem o olur!" yönetmeliği ile müdür olmuş,Danıştay'ın iptal kararıyla müdür yardımcılığı görevine dönmüştür.İlginç olan diğer bir nokta da Ali Rıza BİRLER'in kendi iptalinden önce ve 76. madde atamasına kadar bu okulun müdür vekilliği görevini yürütmesidir.

Fiiler de aynı, sendikalar ....

Mahkeme kararı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.